Hp Windows 8.1 Grafik Kartı Sürücü Sorunu

Emre Sancar

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, Windows 8.1 Pro Update 1 işletim sistemi kullanıyorum. Bilgisayarıma doğru düzgün ekran kartı sürücülerini bir türlü yükliyemiyorum. DDU ile silip tekrar kuruyorum oluyor fakat bu seferde diğer apu ekran kartı çalışmıyor. Aralarında geçiş yapamıyorum. Hangi sürücüyü denediysem olmuyor. Otomatik tara ve yükle diyorum yine aynı. @Recep Baltaş abi cevap verirsen çok sevinirim.

Pc modeli: HP 1085et
Pc özellikleri:
  • 4 GB Ram
  • AMD Phenom P960 Quad-Core Processor 1.80 Ghz 64-Bit
  • AMD 4200 Series (İşlemciye gömülü. )
  • AMD 6470M 1 GB (Win 8'den sonra 7400m oldu. )
  • Bios F.52 İnsyde (Güncel. )

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş ağabey denedim sorunsuz kuruldu. Yeniden başlattım bluescreen verdi. Tekrar kapanıp açıldı ve yine bluescreen. Yine yeniden başladı otomatik onarma başladı. Başarısız oldu, şimdi sistem geri yükleme yapıyorum. 4200 sürücüsünü yükleyince metro arayüz kasmıyor oyunlar kasıyor. 7400 sürücüsünü yükleyince hem metro arayüz hemde oyunlar kasıyor.

Not: Sistem geri yükleme olmuyor. Büyü ihtimalle format atıcam. Güvenli modda açıp aygıt yöneticisini açtım baktım iki kartında sürücüsü yuklemiş. CCC'ı açtığımda doğru sürücüyü yükleyin diyor.

Bilgisayarımı sıfırladım. Aygıt yöneticisini açıp baktım ve her iki karttada "Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı" yazıyordu ve birinde "uyarı" sembolü vardı. Bende sorunlu olana "sürücü yazılımını güncelle" dedim. Sürücü indirildi ve yüklendi. Sonra tekrar baktım her iki kartında sürücüsü yüklenmiş fakat bu seferde 7400 çalışmıyor. 7400 kartına en güncel sürücüyü indirip kurdum bu seferde 4200 çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
8.1 Update 1 kurduktan sonra Windows Updtae'e gir. Kendi sürücü öneriyorsa onu indir kur bakalım.

Bir de 7400 zaten düşük bir kart. Yani bence kasması normal.

Güncelleme: Uyarı varsa 7400'ün bozulmuş olma ihtimali çok yüksek. Garantiye gönder. GPU, PCB'den ayrılmıştır. Reballing yapılması gerek.

Windows 7 kullanırken 6470M olarak gözüküyordu ve Euro Truck Simulator 2, Grid, Fifa 14, Bf2, Mw3 gibi oyunları oynayabiliyordum. Windows 8.1 yükledikten sonra sürücüsünü yüklersem 7400M gözüküyordu. İşin ilginç tarafı Readon Hd 7400m kartının sürücüsünü yüklersem Amd Hd 4200 uyarı veriyor ve modern arayüz ve oyunların hepsi kasıyor. HD 4200 kartının sürücüsünü yüklersem modern arayüz ve oyunlar kasmıyor (Asphalt gibi oyunlar hariç. ) ama 7400M uyarı veriyor. Açıkçası iki kartında sürücüsünü yükleyip değiştirilebilir grafikleri kullanamıyorum.

Not: İndirip kullandığım sürücüler Windows Update' in önerdiği sürücülerdir.

Ekran kartında problem yok O/B olan kart Win8.1 ile uyumsuz olduğundan AMD'nin Nvidia gibi düşük modellere desteği de tam olmadığından bu sorunu yaşıyorsun, Win7'ye dön ve bu şekilde kullan. Eğer Win8'de iken şuan senin için fazla sorun teşkil etmiyorsa kal, ediyorsa Win7'ye dönmen gerek.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı