Çözüldü HP X360 Ubuntu'da 11 Wi-Fi gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhabalar. Başlıktaki laptop olan HP X360 11 için Ubuntu 20.04.2.0 LTS kurdum. Ancak Wi-Fi gözükmüyor. Sadece kablolu bağlanabiliyorum.

Ne yapabilirim? En son 2012'de Ubuntu kullanmıştım. Unutmuşum :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayarlanıyor: bcmwl-kernel-source (6.30.223.271+bdcom-0ubuntu7~20.04.1) ... Removing old bcmwl-6.30.223.271+bdcom DKMS files...

Şu aşamada bcmwl-kernel-source paketinin çekirdek 5.8 için desteği bulunan güncel sürümünün kurulduğu anlaşılıyor. Çıktıya göre, bcmwl'nin önceki sürümü, kullandığınız çekirdek için derlenememiştir. Bu sebeple sürücüyü kullananamamışsınızdır. Son yaptığınız işlemler ile; bcmwl sürücüsünün, kullandığınız çekirdek için destek eklenmiş sürümü başarıyla kurulmuş görünüyor. Şimdi sistemi yeniden başlatırsanız sorun çözülecektir.

Aşağıdaki çıktılardan sürücünün başarıyla kurulduğunu anlayabiliyoruz.
- Installing to /lib/modules/5.8.0-43-generic/updates/dkms/ depmod.... DKMS: install completed.

can@can-HP-Convertible-x360:~$ dkms status bcmwl, 6.30.223.271+bdcom, 5.8.0-43-generic, x86_64: instal
Şu aşamada bcmwl-kernel-source paketinin çekirdek 5.8 için desteği bulunan güncel sürümünün kurulduğu anlaşılıyor. Çıktıya göre, bcmwl'nin önceki sürümü, kullandığınız çekirdek için derlenememiştir. Bu sebeple sürücüyü kullananamamışsınızdır. Son yaptığınız işlemler ile; bcmwl sürücüsünün, kullandığınız çekirdek için destek eklenmiş sürümü başarıyla kurulmuş görünüyor. Şimdi sistemi yeniden başlatırsanız sorun çözülecektir.

Aşağıdaki çıktılardan sürücünün başarıyla kurulduğunu anlayabiliyoruz.
Merhaba. Çok teşekkür ederim. Harikasınız. Wi-Fi çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı