HP X8M25EA Oyun Performansı Sorunu

Oyunu tümleşik kartla değil de GTX 960M ile açtığına eminsin değil mi? Ayrıca bir de Denetim Masası>Güç Seçenekleri'ne giderek Yüksek Performans'ı seçip "Plan ayarlarını değiştir" e ve daha sonra alttan "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" e girerek "İşlemci güç yönetimi" başlığı altındaki bütün değerleri %100'e getirmeyi deneyebilirsin (İlk başta sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını varsayarak değerleri %99'a almanı söylemiştim. Sorun hala düzelmediği için bir de bunu denemeni istedim. Çünkü genellikle bu tür ani FPS dalgalanmaları işlemci kaynaklı meydana gelir. Sıcaklık sorunu da buna bir örnek. Sıcaklık artınca da yine işlemci randımanlı çalışamayacağından dolayı güç düşürür ve bu dalgalanmalar yaşanır).

Hocam fan olan kısma tahta kaşık koyup yükselttim ve dikkat ettiğim bu olayın çok daha nadir olduğu oldu. Normalde 5 dakika da bir olurken şimdi 1 saatte anca oluyor. Belki de soğutucu alınca tamamen çözülecek. Şimdilik halloldu sanırsam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı