Weizch
Centipat
Merhaba HP15 DB0023NT model bilgisayarımda AMD Ryzen 3 2200U Vega 3 grafik arabirimine sahip APU bir işlemci var. İşlemcinin temel frekansı 2.5 GHz Boost modunda ise 3.4 GHz'e kadar destekliyor. Ancak şöyle bir durum var ki MSI Afterburner ile yaptığım testlerde işlemci kullanımı 75-80 civarında iken bile oyun içerisinde Turbo mod aktif olmuyor sabit bir şekilde bütün çekirdekler 2.5 GHz'de çalışıyor.
- BIOS son sürüme güncellendi
- Pil ayarlarından en yüksek performans ayarlandı
Şunu gözlemledim ki masaüstünde görev yöneticisinden CPU değerlerine baktığımda Turbo'da çalışıyor gibi gözüküyor. Bazen 2.47 GHz'de takılı kalıyor.
Bazen 3.30'lara kadar çıkıyor. Fakat bu hiçbir şekilde oyuna yansımıyor 2.5 sabit bir şekilde kalıyor.
Ne yapmam gerekir? Windows 10 1903 sürümünde buna benzer sorun yaşayan insanlar da var sanırım.
İşletim sisteminin sürümünden kaynaklanıyor olabilir mi?
- BIOS son sürüme güncellendi
- Pil ayarlarından en yüksek performans ayarlandı
Şunu gözlemledim ki masaüstünde görev yöneticisinden CPU değerlerine baktığımda Turbo'da çalışıyor gibi gözüküyor. Bazen 2.47 GHz'de takılı kalıyor.
Bazen 3.30'lara kadar çıkıyor. Fakat bu hiçbir şekilde oyuna yansımıyor 2.5 sabit bir şekilde kalıyor.
Ne yapmam gerekir? Windows 10 1903 sürümünde buna benzer sorun yaşayan insanlar da var sanırım.
İşletim sisteminin sürümünden kaynaklanıyor olabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: