Hrant Dink'in ölümünün üzerinden 16 yıl geçti

Gördüğüm en saçma şey ulus devletidir birleştirici bir yanı yok. Osmanlı 72 milleti bir arada yıllarca yönetti herkes memnun. Şu küçüçük Anadolu'da Türkiye, hala Türk-Kürt-Ermeniyi yönetemiyor.

Müslüman olmayan Türklerden, gagavuz vs. vergi alırken, müslüman Türk olmayanlardan almadılar. Nası Türk devleti bu? Ha Türk devleti değil zaten, tüm toprakların ve içinde yaşayanların bir aileye ait olduğu hanedanlık. Köy ve ağasının büyük hali... En kötüsüde dünya tarihinde esamesi bile okunmayan, dünya tarihine tek bir sanat eseri, bilim vb. şekilde iz bırakmamış, katmamış, gelişemediği içinde yokolmuş gitmiş bir hanedanlık.

Müslüman olmayan Türklerden, gagavuz vs. vergi alırken, müslüman Türk olmayanlardan almadılar. Nası Türk devleti bu? Ha Türk devleti değil zaten, tüm toprakların ve içinde yaşayanların bir aileye ait olduğu hanedanlık. Köy ve ağasının büyük hali... En kötüsüde dünya tarihinde esamesi bile okunmayan, dünya tarihine tek bir sanat eseri, bilim vb. şekilde iz bırakmamış, katmamış, gelişemediği içinde yokolmuş gitmiş bir hanedanlık.

Ben de Osmanlı'yı sevmiyorum ama biraz taraflı bir yorum olmuş sanki. Bilimde Akşemseddin, Ali Kuşçu gibi isimler; sanatta Fuzuli ve Nedim gibi isimler yetiştirmişlerdir.

Ben de Osmanlı'yı sevmiyorum ama biraz taraflı bir yorum olmuş sanki. Bilimde Akşemseddin, Ali Kuşçu gibi isimler; sanatta Fuzuli ve Nedim gibi isimler yetiştirmişlerdir.

Bir sanat tarihi veya bilim tarihi kitabı al, hatta geniş kapsamlı olsun. Dediğin 3-5 isim dışında esamesi okunmuyor maalesef hem Osmanlının hem Türklerin. Bilim tarihi ve sanat tarihi ile ilgili çok kitap okudum. Durum bu maalesef. Hele bu tür kitapların "kısa X tarihi" versiyonlarında hiç bulamazsın...

Kanka onca milleti bir arada yönetirken herkesin memnun olduguna dair belge veya düzgün kanıtın var mı?

Hakimiyet sürecinde milliyet kökenli çıkan isyanların sayısına bak anlarsın.
Şu milliyetçilik akımı dünya düzenini değiştirdi. Büyük imparatorlukların sonu olurken küresel lobi faaliyetlerine hayat oldu.

Huzur içinde uyusun. 🙏 Gazetecilerin işini rahat bir şekilde yapabilmesini diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı