Bu mesajı biraz geç gördüğüm için aslında ticket göndermiştim ve mahalle, sokak gibi terimleri İngilizce yazmıştım ancak sanırım sorun olmadı. Bugün cevap maili geldi. Orijinal faturanın bir kopyasını fotoğraf veya PDF olarak istediler. Altında da doğrulama için adres ve telefonu tekrar yazmamı istediler. Bu sefer adres bilgilerimi Türkçe dilinde gireceğimi belirterek o şekilde yazdım ve az önce gönderdim. İşin garibi kırılmış olan kulaklığımı oraya kargolamamı istemediler. Sosyalde gördüğüm konularda kırık kulaklığı gönderenler olmuş. Sadece bazıları göndermemiş ama yine de yenisini alabilmişler. Hatta kendisine HS50 Pro olarak bir üst model gönderilen bile gördüm.
Güncelleme:
Cevap olarak 2 adet mail geldi. Biri yetkilinin attığı mail ve diğeri de ekipten atılan otomatik mail. Yetkili mailleri kontrol etmemi yazmış. Corsair ekibi tarafından atılan mailde bir adet ek var. RMA numarası yazıyor ve benim adresim ile Hollanda'daki RMA department adresi yazıyor. Bu durumda kırılmış olan kulaklığı oraya göndermem gerekiyor sanırım. Ancak hiç yurtdışına kargo göndermemiştim. Bunu nasıl yapıyoruz?
Güncelleme 2:
@shell32.dll Selamlar.
Corsair RMA cidden hızlı ve çok ilgili. Bugün buraya öğleden sonra saat 4'te ilk güncellemeyi yazdıktan sonra mail olarak onlara da nasıl yapacağımı bilmediğimi söyledim ve bana az önce gelen 2 mailde tüm belgeler hazırlanmış halde ulaştı. Kargo ücreti zahmetinden kurtarmak için DHL Express adına kargo numarasının, adreslerin ve tüm gerekli bilgilerin olduğu belgeleri kutunun üzerine yapıştırmam gerekiyormuş. Şanslıyım ki Aydın'da DHL Express şubesi var. Böylece belgelerde yazdığına göre 80 dolarlık bir nakliye ücretinden yırttım sanırım. Kulaklığın kendisi zaten 40 dolardı. Ben 300 liraya almıştım o zamanın doviz kuru ile. Corsair zarara uğramıyor mu böyle bir şey için? Keşke şu HS35'in kafa bandını daha sağlam yapsalardı. Dikkat ettim herkesin HS35'i aynı kısımdan kırılmış. Benimkinin de kafa bandı kısmının sol üst tarafından kırıldı. Hep aynı yerden kırılması gerçekten ilginç.
Şimdi tek sorun bizim buradaki DHL şubesinin ne kadar hızlı veya yavaş çalışacağı. Çünkü Google üzerinden şubeye yapılan yorumlar pek iyi değil. DHL Aydın yazınca çıkan sonuçlara bakabilirsiniz.