HTC EVO 3D Root Rehberi

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
HTC EVO 3D cep telefonu root rehberi.

Gerekli dosyalar

1.
Aşama

Root için öncelikli ihtiyacınız ADB için gerekli sürücüledir. Eğer HTC Sync programına sahipseniz zaten sürücülere de sahipsiniz demektir. Eğer programa yüklü değilse, HTC Sync programını yükleyerek sürücülere ulaşabilirsiniz.

ADB’yi hazırlama

mini-adb.zip arşivinden çıkardığınız klasörü, C dizinine atın. Çıkardığınız klasörü “mini-adb_cihazismi” şeklinde adlandırmak, ilerleyen safhalarda işleri kolaylaştıracaktır. Örneğin: “mini-adb_technopat” Ardından komut istemini açıp şu komutu girin:

Kod:
cd c:\mini-adb_technopat

Eğer buraya kadar işlemleri doğru yaptıysanız, komut satırınız "c:mini-adb_technopat>" olarak değişecektir. Şimdi ise EVO 3D’yi bilgisayarına bağlama sırası. Öncelikle cihazınızda USB Hata Ayıklama’nın açık olduğundan emin olun. Ardından USB kabloyla cihazınızı bilgisayara bağlayın ve cihazın tanımlandığından emin olun. Cihazı bağladıktan sonra sürücü yüklemesi yapabilir. Yükleme bittikten sonra şu komutu girin:

Kod:
adb devices

Şimdi hboot ekranına girelim. Eğer hboot sürümünüz htcdev ile uyumluysa ekranında pembe renkli **locked** yazısını görmeniz gerekir. Eğer yazıyı görmüyorsanız htcdev uyumlu yeni hboot için RUU dosyasını indirin ve yönetici olarak çalıştırın. Ardından telefonunuzu bağlayın. Bu işlem sonrası hboot’unuz htcdev uyumlu olacaktır.

Şimdi HTCdev - Unlock Bootloader adresinde gidin ve bir hesap oluşturun. Eğer hesabınız varsa, sayfada bulunan “Select Your Device” bölümünden cihazını seçin ve ilerleyin. İlk dört adımda gerekenleri, mini-adb yoluyla gerçekleştirdiğimiz için bu adımları geçebiliriz.

Şimdi cmd ekranına dönelim ve şu komutu girelim

Kod:
adb reboot bootloader

Bu işlemin ardından cihazınız fastboot ekranına geçecektir. Cihazınızın fastboot ekranında kaldığından emin olarak şu komutu girin:

Kod:
fastboot devices

Ardından şunu girin:

Kod:
fastboot oem get_identifier_token

Bu komutun ardından bir kod yığını ile karşılaşacaksınız. Bu kodu tamamen, ekstra bir boşluk dahi olmadan kopyalayın.
Şimdi HTCDev sitesine dönelim ve 9. adıma atlayalım. 9 ve 10. adımlarda, kopyaladığınız kodu HTC’ye nasıl göndereceğiniz yazmakta. Kodunuzu gerekli yere yapıştırın ve yollayın.
Bir süre bekledikten sonra size bir mail gelecektir. Mail ile birlikte gelen unlock_code.bin dosyasını mini-adb klasörüne kopyalayın.

Son olarak şu kodu komut satırına girin

Kod:
fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin

Bunun ardından karşınıza 13. Adımda görünen ekran çıkacaktır. Ses tuşlarını kullanarak "yes unlock bootloader" seçeneğini seçin ve güç tuşuyla onaylayın. Bu seçenek telefonunuzu reboot edecektir ve dosyalarınızı tamamen silecektir. Böylece ilk aşamayı tamamlamış oluyoruz.

2. Aşama - Recovery

Şimdi sıra ikinci adım olan recovery’de. Burada yapabileceğiniz iki farklı recovery bulunuyor. Geçici ve kalıcı olmak üzere iki farklı şekilde recovery işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer cihazınızın OTA güncelleme sisteminden faydalanmak istiyorsanız geçici recovery yapmanız gerekmekte. Ancak şunu hatırlatalım ki OTA sistemi ile yapılan her güncelleme sonrası root işlemini tekrarlamalısınız.

Geçici Recovery

- İndirdiğiniz ext 4 recovery imaj dosyasını mini-adb klasörüne kopyalayın.
- İndirdiğiniz superuser dosyasını telefonunuzun sd kartına atın. USB hata ayıklamanın açık olduğuna emin olun ve cmd komut dizinini açın. Eğer bootloader kilidini açtıktan sonra kapatmadıysanız, işleme devam edebilirsiniz. Yeni bir komut dizini açıyorsanız, önceki örnekte gösterdiğimiz gibi şunları girin:

Kod:
cd c:\mini-adb_technopat
adb devices

Şimdi sıra md5 recovery dosyasında. İmaj dosyasını klasöre attıysanız şunu girin:

Kod:
md5sums <imaj dosyasının adı>.img

Şimdi sıra bootloader’da. Şu komutu girin:

Kod:
adb reboot bootloader

Bağlantıyı kontrol edin ve şunu girin:

Kod:
fastboot devices

Şimdi imaj dosyasını tanıtalım. Şu komutu girin:

Kod:
fastboot boot <imaj dosyasının adı>.img

Kısa bir süre bekledikten sonra HTC ekranı gelirse, işlem başarılı oldu demektir.

Kalıcı Recovery

Kalıcı Recovery için yukarıdaki adımları son imaj dosyasını tanıtmadan önceki komuta kadar tekrarlayın. Ardından “fastboot boot <imaj dosyasının adı>.img” yerine şunu girin:

Kod:
fastboot flash recovery <imaj dosyasının adı>.img

Aktif hale getirmek için hboot’a girin. Yeşil yazıların görünüp kaybolmasından sonra recovery’i seçip işlemi tamamlayabilirsiniz.

Burada hatırlatmakta tekrar fayda var: Artık cihazınız üzerinden OTA sistemiyle güncelleme alamazsınız.

3. Aşama – Root dosyalarını yükleme

Geldik işin en basit kısmına.
-Eğer recovery’i doğru yüklediyseniz, recovery ekranına girin.
-Eski root’lanmamış ROM’unuzun yedeğini alın
-Wipe Cache
-Wipe Dalvik Cache
-Install zip from SD card (superuser dosyasını seçin)
-Cihazı yeniden başlatın.

Eğer buraya kadar bir sorun çıkmadıysa, cihazınızı başarıyla root'ladınız demektir.

Muhsin Bayram tarafından hazırlanmıştır.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı