HTC One ME Nasıldır?

Canperest2

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle aklımdaki telefon bu değildi. One A9 modelini düşünüyordum. Fakat indirimi kalktı ve tekrar 2bin küsür TL oldu. Bu yüzden farklı modellere yöneliyordum ki bunu gördüm. 1500 TL'lik fiyatı bana uygun geldi. Fakat hiçbir türkçe inceleme videosu bulamadım. Lakin aklımda sorular var. Başlıyorum :)

1) Türkçe dil desteği var mı?(Sanırım birçok ülkeye gitmemiş)
2) Android sürümü 5'de kalmış. Güncelleme desteği olacak mı?(Bu konuda bilgi bulamadım)
3) Fazla oyun, sosyal medya takıntım yok o yüzden şarj sıkıntım olacağını düşünmüyorum. Fakat 2K ekran olunca biraz şüphelendim.(Ekran kasa oranı benim için önemli değil)
4) Telefonu alanların 4G sıkıntısı yaşadığını gördüm. Nedir bu olay?
5) Tabiki olmazsa olmaz kamera performansı nasıldır?
6) Kulaklık performansı nasıldır? One A9'da beni en çok cezbeden kulaklık performansıydı.

HTC'yi severim o yüzden başka telefon önermek yerine bu telefon hakkında avantaj ve dezajantaj bilgilerini verirseniz sevinirim. Yok efendim işlemci hız kötü, şu olsa daha iyidi gibi teknik bilgi yerine günlük kullanımda karşılaşacağım konular(sorunlar) hakkında bilgi sahibi olmak isterim. Çünkü her yıl telefon alan biri değilim ve bu teknik testler rakamlar benim için bir şey ifade etmiyor. Şimdiden cevap veren herhese teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim fakat benim sorunum ile alakasız bir cevap olmuş. Belirttiğim gibi telefon önerisi istemedim. Bilgi almak istediğim telefon zaten 1500 tl. Ben ondan inanılmaz bir performans beklemem. Bana göre de Samsung berbat ve sadece marka değeri var, Xiaomi ise bir iki özellik ile gösteriş yapıyor uzun vadede ne olur belli değil. Bunlar bana göre kişisel görüşler. Keşke al veya alma demek yerine sorunun cevabı bu, bunları göz önüne alarak tercih yap diyebilseydin. Sana göre batarya rezalettir fakat ben günde 2 saat telefonla ilgilenmiyorum ki bunu da belirmiştim. Konumu okumadığımız bariz ortada. Daha ilgili arkadaşlardan cevap bekleyeceğim.

A9 modelinin batarya kapasitesi 2100 MAH. Hala neye göre bana göre yetebilir dersin? Bataryası kullanıcıları memnun etmez. ME modelinde de işlemci olarak X10 işlemcisi kullanılıyor, ekranı 2K olan bir model. Batarya performansı fena değil. Kamera olarak 20 MP olması seni yanıltmasın, çok iyi bir kameraya sahip değil. Tasarım olarak güzel telefondur. Performans noktasında da yeterli performansı sağlar ama çok bir şey beklememen lazım. Mediatek işlemciden kaynaklı bazı uygulamalarda optimizasyon sorunları çıkabiliyor, çok büyütülecek bir sorun değil. ME modeli donanım olarak HTC E9 Plus modeliyle birebir aynı donanımı kullanıyor ve o telefonda Türkçe dil desteği var, bunda da olması lazım.

Klasik Samsung 1 yıl sürmeden kasmaya başlıyor(özellikle arayüzdeki geçişlerinde). Alıp şikayet eden çok insan tanıyorum. Çok performans beklemeyin derken ise söylediğim gibi beklentim zaten İPhone 7 performansı değil. Hani şu oyunlar 60fps den 55fps'ye düşünce nasıl düşer bu kadar para verdim diyenlerden değilim. 15fps'ye bile düşse sallamam. Doğru bir örnek mi emin değişim fakat aklıma bu geldi. Ürünün fiyatı belli, vereceği performans belli. Şüphe etmem konusunda ise sadece 2k olduğu için aşırı bir tüketim olur mu diye düşündüm. Yoksa aralıksız 12 saat oyun oynayayım hangi telefon dayanacak merak ettim. Telefonu elime aldığım süre 2 saati geçmez. O sebeple sıkıntım olmaz dedim. Belki benim düşüncem yanlış olabilir. Ben sadece yeni bir model denemek istedim. HTC nin tasarımı ve bir kaç özelliği için tercih ettim(Mesela müzik açısından boomsound beni çok etkiliyor). Yinede yanlış anlamayın sizin bilgilerinize bir imada bulunmuyorum. Sadece biraz düz mantık ile hareket ediyorum. Kusurum olduysa affola. Yorumlarız için ederim.

@Silinen üye Samsung'un kastığı falan yok, S3 zamanlardaki arayüzü kullanmıyor, şu art niyetli düşüncelerinizden vazgeçin. 2K ekrana sahip ME modeli ama normal kullanımda iyi deneyim sağlıyor.

Benim bir art niyetim yok bu bir gerçek. Özellikle garanti süresi dolduktan sonra telefon pert oluyor. Yanlış anlaşılmasın, HTC kasmaz demiyorum sadece bazı özellikleri hoşuma gittiği için diğer markalardan daha sıcak bakıyorum. Zaten bu konuyu açmamın amacı HTC yi eleştirmekti. Ama konu dağıldı maalesef.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı