HTC Vive Hakkındaki Sorularınız

Türkiye'den nasıl alabilirim?
Bir süre önce ön siparişler vs başlamıştı ancak Türkiye'de resmi olarak satışa sunulmadı diye biliyorum ben. Pek bir şeyde de göremedim zaten. Yurt dışından gelmesi gerekiyor galiba şuanlık.
Yurt içerisinden bir tane ikinci el olarak almıştık iş amaçlı.

Benim bilgisayarımın ekran kartı GTX960 ama minimum ekran kartı GTX970 diyor. Şimdi ben Steam'den falan oyun alsam oynayamayacak mıyım ?
Önerilen sistem gereksinimleridir onlar, GTX960 ile de oynayabilirsin. Yalnızca Project Car gibi grafik yükü biraz ağır olan oyunlarda haritaların bazı kısımlarında hissedilir kasmalar hissedersen şaşırma :)

Bugün vatan pc den VR - 0022 model Sanal gerçeklik aldım ordaki yetkiliye bunun oyun kolları içindemi dedim hayîr dedi nerden alabilirim diye sordum bilmiyorum dedi youtuber'ların kullandığı oyun oynarkenki kolları nerden alabilirim?


HTC değil ama farketmez diye düşündüm

EVEREST VR - 0022 Model
Sanal gerçeklikte elle tutulur oranda geliştirilmiş birkaç model var zaten. HTC - Oculus - Samsung gibi gibi markalar başı çekiyor. Bunun dışında kalan çoğu, kollu VR seti satan marka fıs arkadaşlar :) Gerçekçi bir deneyimin yanında uyumluluk konusunda bile ciddi problemler yaşarsınız.

Şuan ucuza sahip olabileceğiniz bir teknoloji değil bu. Yalnızca sanal gerçeklik deneyimini ucundan bir parça görmeniz amacıyla satılan ilgi çekici eşyalar diyelim sizin almaya çalıştıklarınız.
Kollar ve algılayıcıların olduğu bir gerçek sanal gerçeklik seti ciddi rakamlara alınabilir ancak, ucuza kaçıyorsanız da kol beklentiniz boş yere olmasın, film izlemek için falan kullanabilirsiniz en mantıklısı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tam olarak Tamer abimizin elinde olan şeyden.
Evet öyle :) Ne yalan söyleyeyim her gün bu aletle haşır neşir olmak sıkıyor insanı bir süre sonra.
 
Geyta beş kaldırır mı ?
Sistem GTA5'i kaldırsa, Vive seti ise GTA5 oynanabiliyor olsa bile bizim kafa kaldırmaz :)

Dar alanda, açık Dünya oyunları oynanmıyor ne yalan söyleyeyim. Sen durduyorken kumanda yardımı ile ilerlediğin taktirde beyin hiç de hoş sinyaller yollamıyor :)
Emin ol bu tarz oyunları direkt olarak monitöre bakarak oynamak çok daha zevkli.

Project Car gibi araba yarışlarında bile, arabanın içerisinde olduğuna beynini inandıramadığından mıdır nedir bilmiyorum ancak ciddi anlamda rahatsızlık yaşıyorsun, zevk almıyorsun.
Gerçek hayatta araba sürüyorken yine oturduğun yerden, kıpırdaman kullanıyorsun ancak beyin yinede bir şeyleri eksik hissedip sıkıntı çıkartıyor bir şekilde :)

Brookhaven Experiment gibi sabit durduğun Zombi oyunları kat ve kat daha eğlenceli. Kat ve kat heyecan yaşatıyor, korku yaşatıyor.
GTA5 zaten güzel, VR ile oynayınca çok daha güzel olur diye düşünmemek gerek, şuan için öyle değil.

Sorduğun soru troll niteliğinde, cevabımla alakası yok ancak yinede belirtmek istedim :)
 
Hocam varsa bir Raw Data zevk testi yakın çekim testi yapabilir misiniz ? Everest marka VR alıp Raw Data oynamayı düşünüyorum. VR`ın özelliği patlayıp gözlerime çok gerçekçi bir yanma ve can havli yaşattırıyormuş.
 
Bizim yazılım ticari amaçlı olduğu için Data Raw tarzı oyunlar pek öneremiyorum. Sanal gerçeklik oyunlarını da ben satın almıyorum zaten :) Oynatabileceğimiz oyunları alabiliyoruz ancak.

AVM'lerde orada burada, daha önce hiç oyun oynamamış insanlar bile gelecektir bu stantlara.
Nasıl ateş edeceğini anlatacağımız insanlar oluyor :) Kumandaların hareket ettiğini gözlükten görüp korkan hanımefendiler oluyor öyle söyleyeyim :)

Sanal gerçeklik oyun incelemeleri de pek benim işim değil, yani izlense de bana bir getirisi olmaz maalesef. Ek zahmete girmenin anlamı yok şuan.
 
Gear VR' a oranla görüntü kalitesi daha mı iyi, yoksa kat kat mı daha iyi?
Samsung Gear VR ürünü senin de bildiğin üzre ön panele yerleştiren 5" civarındaki akıllı telefonlar ile çalışıyor.
Yani Gear VR'da kullandığın telefonun ekran paneli, çözünürlüğü, pikseller arası mesafesi direkt olarak alacağın kaliteyi de etkiliyor.

HTC VİVE ise fiyatına oranla kesinlikle net bir görüntüye sahip değil. Lenslerin önünde bulunan panel kesinlikle keskin bir görüntü sunmuyor.
Bazı oyunlarda çözünürlüğün yetersiz geldiği gibi hislere kapılıyorsun.

Yinede grafik kalitesi üst seviyede oyunlara baktığımızda görüntüden yana bir şikayetiniz olmuyor, memnun bırakıyor. Sadece 2017 senesinde daha iyi bir görüntü beklerdim ben.
Samsung Gear VR alıp da LG G4 gibi 4K çözünürlüklü bir telefon kullanırsan hiç fena sonuçlar almazsın.
Ama HTC ile çok daha geniş bir skalaya sahipsin, kollar ve sensörlerin avantajları söz konusu.
 
Son düzenleme:
Google'ın Tilt Brush oyunu çok canlı ve yaratıcı. İnsanlar yaratmayı seviyor nedense, tanıtım videolarındaki gibi şeyler çizmek her baba yiğidin harcı değil ama cidden güzel bir oyun.
Diğer yapımcıların 5 işinden 4'ü kötü olsa bile 1'i muhakkak beğenini alacaktır :)

Boks oyunu var mesela, VR Boxing oyunlu isimde orta yaşta bir amca var, sürekli onu tokatlıyorum.
Resmen stres atıyorsun, duran adamı tokatlamak - yumruklamak suretiyle cidden mutlu oluyorsun :)
 
Google'ın Tilt Brush oyunu çok canlı ve yaratıcı. İnsanlar yaratmayı seviyor nedense, tanıtım videolarındaki gibi şeyler çizmek her baba yiğidin harcı değil ama cidden güzel bir oyun.
Diğer yapımcıların 5 işinden 4'ü kötü olsa bile 1'i muhakkak beğenini alacaktır :)

Boks oyunu var mesela, VR Boxing oyunlu isimde orta yaşta bir amca var, sürekli onu tokatlıyorum.
Resmen stres atıyorsun, duran adamı tokatlamak - yumruklamak suretiyle cidden mutlu oluyorsun :)
Hocam konuyu hortlatıyorum kusura bakma. Pc için uygun fiyatlı hiç mi vr seti yok yahu? Vr konusunda pek bilgim yok. Sistemim i7700k ve 1070. Önerebiliceğin set var mı ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı