HTML checkbox

249873

Kilopat
Arkadaşlar kendim için hazırlıyorum aktif etmeyeceğim hem kendimi geliştirmek hem de kendim kullanabilmem için.

Checkbox eklemek istiyorum buna ancak eklediğim zaman tik attığımda kapatıp açtığımda sıfırlanmayacak yani tikli kalmasını istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim yapmak istediğim şu diyelim bir işim var görev bunu bitirdiğim de o kutuya tıkladığım da işaretlenmesi gerekiyor.

Merhaba,

Sadece HTML kodlarını kullanarak, sizin browser üzerinden tiklediğiniz bir Checkbox'ın tikli kalmasını sağlayamazsınız. Tikli olduğu verisinin başka bir alanda kayıt altına alınması ve sayfa yenilendiğinde bu verinin getirilmesinin sağlanması gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse; bir localhost kurup, MySQL gibi bir veri tabanına PHP ile yazdırabilirsiniz, sayfayı yenilediğinizde PHP ile MySQL'den geri çağırabilirsiniz.

Son olarak; aynı işlemi JavaScript ile de yapabilirsiniz (tikli olduğu verisi JS tarafından oluşturulan bir txt içerisine yazılır, sayfa açıldığında bu veri yine JS ile çağırılabilir), ancak performansı çok daha düşük olur.

Benim yapmak istediğim şu; diyelim bir işim var, görev, bunu bitirdiğimde, o kutuya tıkladığımda işaretlenmesi gerekiyor.
Bunu yapabilmen için, veritabanı veya local dosya (txt, JSON gibi) kullanman gerekiyor. Yoksa sayfan her yüklendiğinde, ilk hâline geri dönecektir.

Anladım peki bu dediğiniz yapabilmem için elinizde kod vs veya video kaynak var mı localhost zaten kullanıyorum.

Son düzenleme:
Kolayımda böyle bir kod bulunmuyor, ancak PHP get ve set komutları yaklaşık olarak aşağıdaki linklerdeki gibi.

Kolayımda böyle bir kod bulunmuyor, ancak PHP GET ve set komutları yaklaşık olarak aşağıdaki linklerdeki gibi.

Teşekkür ederim deneyeceğim birazdan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı