HTML CSS Boostrap öğrenmenin kolay yolu

Kemal Gümüş

Hectopat
Katılım
23 Şubat 2019
Mesajlar
7
11. sınıf web tasarım programlama bölümündeyim ve C# biliyorum biraz. Bildiğim için HTML nedense zor ve karmaşık gelmeye başladı. Anlayamıyorum, öğrenmenin sizce bir kolay yolu var mıdır?
 
Kısaltmalardan oluşuyor aslında genel olarak. "<ul> unordered list" gibi.
Bilmiyorsanız aşağıdaki siteden öğrenmeyi deneyebilirsiniz.
 
Öncelikle başlangıç seviyesindeyseniz Bootstrap öğrenmenizi tavsiye etmem. Her şeyi hazır yapmak çok büyük kolaylık fakat arkasında nasıl çalıştığını bilmediğiniz taktirde olduğunuz yerde takılıp kalırsınız. Bootstrap ile çözemediğiniz bir şeyi günlerce araştırırsınız. Saf CSS'i yiyip yuttuktan sonra Bootstrap gibi CSS,JS kütüphanelerini kullanmanız sizin yararınıza olucaktır.

Video izleyerek kesin bir öğrenme kazanıcağınızı pek düşünmüyorum. Sadece biraz aklınızda kalıcak ve uçup gidicek. Eğer ki vidosuz veya videodan öğrendiklerinizi sürekli tekrarlarsanız aklınıza iyice kazınacak.(Daha doğrusu benim öyle olmuştu HTML'i videosuz öğrenmenizi tavsiye ederim.)

Normal hayatta ve çalışırken kullanıcağınız epi topu 10-20 tag var ötesini çok nadir durumlarda kullanıyorsunuz. 10 20 tane kısaltmayı da öğrenmen çok zor olmasa gerek :).

Umarım çabucak biter :)
 
@kaan_js'un dediğine tamamen katılıyorum. O hatayı ben yapmıştım. İlk öğrenmeye başladığımda direk Bootstrap ile öğrenmeye başladım. Sonralarda pure CSS için bayağı problem olmuştu
 
@kaan_js'un dediğine tamamen katılıyorum. O hatayı ben yapmıştım. İlk öğrenmeye başladığımda direk Bootstrap ile öğrenmeye başladım. Sonralarda pure CSS için bayağı problem olmuştu

"Ulan bunu şimdi mobilde nasıl alt üst edicem???" diye sorular soruyorsun bir süre sonra kendine çok saçma şeylerle karşılaşıyosun :).
 
Programlama dillerine yönelmek istiyorsan, HTML ve CSS gibi kavramlarla çok uğraşma. Grafik tasarım ve web tasarım konusuna giriyor. Genel olarak çok zor değildir. Ama programlama dillerine yönelmeni öneririm. Sorunun cevabına gelecek olursak HTML ve CSS kitaplarıyla başla.
 

Geri
Yukarı