HTML ve CSS'de bayağıdır YouTube'dan pratik yapıyorum.
Ama kendi başıma kodlara bakamdan da bir site yapmak istiyorum bu yüzden HTML ve CSS örneklerini bulabileceğim bir site var mı?
Ama kendi başıma kodlara bakamdan da bir site yapmak istiyorum bu yüzden HTML ve CSS örneklerini bulabileceğim bir site var mı?
Hocam kesinlikle ama kesinlike YouTube'dan bakarak yapmayın. Kafanıza göre 1 tane site açın ve sadece dev tools'a bakın. Bende sürekli olarak YouTube'dan bakarak yapıyordum ama gelişemiyordum son 2 projemi tamamen kendim yaptım ve aşşırı etkili oldu sadece yapın, yanlış yapsanız dahi yapın. Son 2 projeme bakın anlarsınız. (Kodluyoruz.org ve Udemy)
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
Hocam Bootstrap bir CSS kütüphanesi. Yani siz mesela display: Flex; yazıp devamını getiriyorsunuz CSS'de Flex direction, align items, justify content gibi ama bu tek bir komut ile yapabiliyor D-Flex diye. Bootstrap gibi kütüphaneler HTML'de inline olarak yazıyor illa kütüphane kullanacağım diyorsanız Bootstrap hiç bakmayın tailwind öğrenin. Tailwind çok daha iyi ve özgür. Prototurk kanalından hemen öğrenebilirsiniz.
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
Saçma bir mesaj. Adam zaten YouTube'dan yapıyormuş yani attıklarınız hakkında bilgili. Arkadaşın sadece rastgele bir sayfa açıp yanlış yapsa da sürekli olarak kod yazması lazım.
Hocam kesinlikle ama kesinlike YouTube'dan bakarak yapmayın. Kafanıza göre 1 tane site açın ve sadece dev Tools'a bakın. Bende sürekli olarak YouTube'dan bakarak yapıyordum ama gelişemiyordum son 2 projemi tamamen kendim yaptım ve aşırı etkili oldu sadece yapın, yanlış yapsanız dahi yapın. Son 2 projeme bakın anlarsınız. (Kodluyoruz.org ve Udemy)
Hocam YouTube'dan sürekli bakarak yapıyorsanız büyük ihtimalle "tutorial hell" de geçiyor zamanınız. Benim de bir zamanlar öyleydi. Yaptığınız projeler sizin bile değil bu motivasyon ile rastgele bir sayfa açın, Devtools'u açın ve yanlış dahi yapsanız kodlayın. Mesela şimdi Technopat'ın ana menüsüne dönün ve kodlamaya başlayın. Olay zaten yanlış yapıp doğrusunu öğrenmekte. 15 yıllık yazılımcı bile 0 hata ile kodlayamaz. Eğer ki yazılım ile ilgileniyorsanız 10 kişilik bir Discord sunucumuz var davet edebilirim.
Deneyerek öğrenmeni tavsiye ederim, herhangi basit bir siteyi açıp aynısını yapmaya çalışabilirsin. Kod bakmak istiyorum dersen de, sitelerde ctrl+u veya sağ tık- incele diyerek kodlarına göz atabilirsin. Ama şunu da diyeyim, denemek pratik yapmak seni en çok geliştirecek şeydir.
Nasıl pratik yapacağın hakkında bi fikrin yoksa dediğim gibi yapacağın kısmın üstüne sağ tıklayıp - incele dersen o kısma ait kod satırlarını açar, googleden de aratabilirsin aynı şekilde.