HTML, CSS pratiği yapmak için site önerisi

Deneyerek öğrenmeni tavsiye ederim, herhangi basit bir siteyi açıp aynısını yapmaya çalışabilirsin. Kod bakmak istiyorum dersen de, sitelerde ctrl+u veya sağ tık- incele diyerek kodlarına göz atabilirsin. Ama şunu da diyeyim, denemek pratik yapmak seni en çok geliştirecek şeydir.
Nasıl pratik yapacağın hakkında bi fikrin yoksa dediğim gibi yapacağın kısmın üstüne sağ tıklayıp - incele dersen o kısma ait kod satırlarını açar, googleden de aratabilirsin aynı şekilde.
Kesinlikle başka bir öğrenme yolu yok.

W3Schools'ta her HTML ve CSS konu başlığı için örnekler var ve bu örneklerin kodlarını metin editöründe gösterip aynı zamanda yan tarafında da browserda kodları çalıştırıyor.
Benim tavsiyem HTML, CSS, Boostrap ve Javascript ile temel atıp. Angular,React,VueJS'den birine yönelmen olacaktır.

Hocam YouTube'dan sürekli bakarak yapıyorsanız büyük ihtimalle "tutorial hell" de geçiyor zamanınız. Benim de bir zamanlar öyleydi. Yaptığınız projeler sizin bile değil bu motivasyon ile rastgele bir sayfa açın, Devtools'u açın ve yanlış dahi yapsanız kodlayın. Mesela şimdi Technopat'ın ana menüsüne dönün ve kodlamaya başlayın. Olay zaten yanlış yapıp doğrusunu öğrenmekte. 15 yıllık yazılımcı bile 0 hata ile kodlayamaz. Eğer ki yazılım ile ilgileniyorsanız 10 kişilik bir Discord sunucumuz var davet edebilirim.

Anladım reis sağ olasın. Yazılımda cidden yeniyim grupta pek yardımcı olamam, büyük ihtimalle sürekli yardım alırım. Eğer rahatsız olmayacaksanız katılmak isterim 😁

Anladım reis sağ olasın. Yazılımda cidden yeniyim grupta pek yardımcı olamam, büyük ihtimalle sürekli yardım alırım. Eğer rahatsız olmayacaksanız katılmak isterim 😁
Yok hayır tam tersine istediğiniz kadar yardım isteyin hiç sorun olmaz tek istediğimiz sunucuda inaktif olmamanız. Yani sunucuya girip günde 1 mesaj dahi atmayacaksanız yormayalım birbirimizi. Size ulaşabileceğim bir link bırakın isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı