HTML+CSS'den PHP'ye geçiş

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu konuda bir öğretmenim var. HTML+CSS'yi bitirdik JavaScript mi PHP mi öğrenmek istersin dedi ben de kararsız kaldım PHP'yi
Seçtik. Ama PHP'nin öğrenme süreci bayağı uzun ve zor bir dil gibi görünüyor. Bu dil için site öneriniz ve nasıl ilerlenmesi gerektiğine dair tavsiyeleriniz var mı? HTML+CSS'i W3Schools üzerinden tekrar ettim genelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Front-End düşünüyorsan JavaScript.
Ama Back-End de ilerleyeceksen PHP'den devam et. Sonradan JavaScript'e göz gezdirir temelini oturtursun.

@oynozan düzelttim üstat böylesi okey mi?

Son düzenleme:
Sen önce ne olmak istediğine karar vermelisin. Front-End olacağım dersen tabii ki JS öğrenmelisin. Ama yok ben Back-End tarafında yer almak istiyorum diyorsan PHP tarafında ilerlemelisin.

Sen önce ne olmak istediğine karar vermelisin. Front-End olacağım dersen tabii ki JS öğrenmelisin. Ama yok ben Back-End tarafında yer almak istiyorum diyorsan PHP tarafında ilerlemelisin.
İkisi bir nasıl olur hocam? Front end aşırı basit geliyor bana. Onu öğrenmenin pek birşey ifade edeceğini sanmıyorum. Aksiyon yok pek siteyi düzgün kalıba sokunca iş bitiyor.

Tabiki JavaScript öğrenmelisin. Bir Web geliştiricisi olmak istiyorsan ki backend bile olsa temel düzey html, css ve js bilmek zorundasın.
O sebeple JavaScript ile devam etmeni öneririm.
Daha sonrasında Php bakabilirsin.
Front end aşırı basit geliyor bana. Onu öğrenmenin pek birşey ifade edeceğini sanmıyorum. Aksiyon yok pek siteyi düzgün kalıba sokunca iş bitiyor.
Nasıl bir proje geliştirdiğine bağlı. Mesela ben şirket için excalidraw.com benzeri kitap olarak açılan akıllı tahta geliştirdim. Baya aksiyonlu ve zevkli idi, yeri geldi css ile uğraştım, yeri geldi matematik ile. Bu projede hiçbir şekilde backend yok. Sadece frontend, React.
Backend ve mobil programlama daha zevklidir bana göre. Ama işte, bazen bu tür işler gelince de mükemmel olmuyor değil.
Aksiyon arıyorsan ilginç projeler arayabilirsin. Sadece html ve css bilmek ile Web bitmiş olmuyor. O devir Web 1 de idi. Artık web3 var. Ortama ayak uydurmalıyız.

İkisi bir nasıl olur hocam? Front end aşırı basit geliyor bana. Onu öğrenmenin pek birşey ifade edeceğini sanmıyorum. Aksiyon yok pek siteyi düzgün kalıba sokunca iş bitiyor.
Öyle değil işte hocam. Frontend "header, main, footer" taglerinden ibaret değil. Mesela zamanında kendi projem için Grid Map yapmam gerekti; matematiğini, mantığını, koordinat düzlemini, optimizasyonunu kısaca her şeyini kendim yaptım, yaklaşık 1 ay sürdü ama değdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…