HTML Form ve veritabanı bağlantısı

249873

Kilopat
Selam arkadaşlar.

Site hazırlıyorum, tıkladığımda checkbox buttona tikli olarak kalmasını istiyorum, hep işaretlensin yani.
Ama veri tabanı bilgim hiç yok maalesef. Bu konu hakkında bilgi verebilecek birileri var mı lütfen?
mesela girdiğim de tıkladım ve çıktım 2 3 gün sonra tekrar girdim o tik orada kalsın gibi lütfen yardım edin arkadaşlar ...

Son düzenleme:
Sadece, her sayfa yüklendiğinde, checkbox'ın seçili olma veya olmama durumunu yüklemek istiyorsan, veritabanına ihtiyacın yok bunun için. JavaScript ile tarayıcının Local Storage'ına kaydedersin ve her sayfa yüklenişinde, Local Storage'a kaydettiğin veriyi kontrol edersin. Örneğin isChecked diye bir boolean veri kaydedersin ve checkbox'a her tıklanıldığında, Local Storage'daki veriyi güncellersin.

İzlemen gereken yolu söylüyorum; checkbox'ın onClick event'ine bir method tanımla ve her tıklanıldığında, localStorage.setItem("isChecked", <true/false>); (true veya false değerini checkbox'ın event'inden dinamik olarak almalısın) ile Local Storage'daki değeri güncelle. Daha sonra, her sayfa yüklendiğinde, localStorage.getItem("isChecked"); ile bu değeri kontrol et. Örneğin şu şekilde:
JavaScript:
    var isChecked = localStorage.getItem("isChecked");
    if (isChecked) {
        // Burada checkbox'ı seçili hâle getirmelisin.
    } else {
        // Else bloğuna ihtiyaç yok, çünkü sadece Local Storage'daki değer true ise...
        // ...HTML üzerindeki checkbox ile oynama yapacağız.
    }

Selam arkadaşlar.

Site hazırlıyorum, tıkladığımda checkbox buttona tikli olarak kalmasını istiyorum, hep işaretlensin yani.
Ama veri tabanı bilgim hiç yok maalesef. Bu konu hakkında bilgi verebilecek birileri var mı lütfen?
mesela girdiğim de tıkladım ve çıktım 2 3 gün sonra tekrar girdim o tik orada kalsın gibi lütfen yardım edin arkadaşlar ...
Bunu PHP ile yapabilirsin. Mesela bu butonu cookie olarak kullanabilirsin. Tabi Javascript ile yaparsan anca her girdiğinde otomatik kendisi tikli yapar. False yapıp çıksan bile açıldığında true gelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı