HTML formundan alınan bilgiye göre nasıl MySQL'den veri çekilir?

Yağız Şen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i5-7200U
AMD Radeon R5 M330
Kioxia 480GB Sata SSD
PHP'den yazdığım site için profil tasarlıyorum. giriş yaparken kullanıcılar numara kullanıp giriyorlar. Ben bu numarayı veri tabanından sorgulatıp ona göre nasıl profil kısmına yazdırtabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuçta kullanıcıların giriş yapması için bir numara veriyorsunuz. Bu numarayı verirken aynı zamanda veritabanına kaydedebilirsiniz. Sonra bu kayıtlı numarayı profiline MySQL sorgusu ile çağırabilirsiniz.

Kullanıcılar kendi öğrenci numaralarıyla giriş yapıyorlar, ben giriş yapılırken kullanılan öğrenci numarasına göre profile ad soyad gibi verileri yazdırmak istiyorum.

Kullanıcılar kendi öğrenci numaralarıyla giriş yapıyorlar, ben giriş yapılırken kullanılan öğrenci numarasına göre profile ad soyad gibi verileri yazdırmak istiyorum.

login olurken hash'li bir şekilde session'da tutabilirsin belki bu bilgiyi.
ihtiyacın olduğun yerde session'dan aldığın bilgiyi çözersin, sorgunu o bilgiyle atarsın.

Kodları atsam veya sesli sohbet üzerinden yardımcı olabilir misin? Biraz yeniyim de bu işlerde. 😅
login olurken hash'li bir şekilde session'da tutabilirsin belki bu bilgiyi.
ihtiyacın olduğun yerde session'dan aldığın bilgiyi çözersin, sorgunu o bilgiyle atarsın.

Markdown (GitHub flavored):
| id | ogrenci_no | ad   | soyad |
|----|------------|------|-------|
| 1  | 100        | john | doe   |
| 2  | 200        | jane | doe   |

Yukaridaki gibi bir tablon oldugunu varsayalim. Bu tablonun adi "ogrenciler" tablosu olsun. ogrenci_no ile bir ogrencinin butun bilgilerini cekmek icin asagidaki gibi bir sorgu kullanman yeterlidir:

SQL:
SELECT
    *
FROM
    ogrenciler
WHERE
    ogrenci_no = ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı