HTML ile kurulan siteye üyelik ekleme ve ilan verme

Dediğiniz doğru zaten, hatta iş ileriye taşındığında framework kıtlığı yüzünden PHP'den ayrılmalarını dahi tavsiye ediyorum çoğu kişiye. PHP eski kaldı artık, ben js'ciyim fakat hemen hemen her dilin webe gömülü çalışabildiği bir dönemdeyiz.
benım projem şuanlık küçük 10-20bin kişilik bunları barındırıcak ve en onemlisi hangi dilde hızlı ve rahat yaparım soylediğiniz dilleri duydum ama bilgim yok

Hicbir tarafi. Isterse Python Django'ya da Flask ile yapar, isterse Elixir Phoenix ile yapar isterse, Java Quarkus ile yapar, Go Gin ile yapar; tonla web framework'u var.

Arkadasin ihtiyaci olan sey backend, spesifik bir teknoloji degil. Bu tarz sorulara kafadan bodoslama PHP ya da JS ile atlayanlar atladiklari teknoloji disinda bir sey bilmeme ihtimali yuksek insanlar, dikkatli alsin tavsiyelerini. Projeye ve ihtiyaca gore teknoloji secebilme aliskanligini once kazanmak onemli, yoksa sazan gibi atlarsin her soruya ayni cevapla.

Son düzenleyen: Moderatör:
benım projem şuanlık küçük 10-20bin kişilik bunları barındırıcak ve en onemlisi hangi dilde hızlı ve rahat yaparım soylediğiniz dilleri duydum ama bilgim yok
Hocam boş beleş insanlara hiç kulak asmayın boşverin. Ben sizin yapmak istediğinizi anladım ve ona göre bir tavsiye verdiğim. Bahsettiğiniz işlemi en basit ve en hızlı öğrenerek yapabileceğiniz dil PHP'dir fakat eğer kuvvetli bir JS temeliniz varsa daha uzun sürecek ama daha sağlam altyapıyla NodeJS'e yönelebilirsiniz. Yine de veritabanı işlerine sanırım ilk kez gireceğinizden PHP daha yalın kalıyor, kullanımı daha rahat olur sizin için. Kaynağı çok olduğundan bir sorun yaşadığınızda çözümünü de ister yapay zekadan ister googlelayarak kolayca bulabilirsiniz.

Temelde üstteki arkadaşın belirttiği her teknoloji back-end için işlevseldir fakat basit bir dil ve hızlı bir gelişim isteyen birine verilebilecek akıllıca bir tavsiye değildir. İlginizi çekerse diye açıklayayım; Python, Java, Go, C# gibi alternatiflerle de back-end yazılabilir, veritabanı ve bilimum işlevsel fonksiyonlar yapılabilir. Fakat bunlar doğrudan yalın dillerle değil, onların kütüphaneleriyle yapılır. Yani siz sadece Python'un temelini kullanıp bir back-end (web için) geliştiremezsiniz, eğer Python'un frameworklerini kullanırsanız bunu yapabilirsiniz. İnternette Python hakkında çok fazla kaynak bulabilirsiniz fakat Python'un kütüphanelerine indiğinizde kaynak bir hayli azalacak. Yeni başlayan birisiniz, bir hayli sorun yaşayacaksınız ve çözüm için internete gittiğinizde bir çözüm görememek canınızı sıkar. PHP'yi yeni başladığınız için önerme sebebim doğrudan tak-çalıştır gibi hiçbir çaba sarf etmeden kullanabilmeniz. İnternette PHP bir yalın dil olduğundan fazlaca kaynak var. Zaten bir süre PHP ile devam ettikten sonra PHP'nin size yetersiz kaldığını kendiniz hissedip başka dillere, frameworklere yöneleceksiniz. İşte o noktada PHP'den de edindiğiniz veritabanı bilgisi, oop altyapınız, algoritma mantığı gibi basit bilgi birikimleriyle diğer dillerde çok daha rahat edeceksiniz. Yine de her şeye rağmen zor ile başlamayı seçip JS frameworkleri veya Py frameworklerini deneyebilirsiniz, seçim sizin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı