Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ortak yanı yok nerdeyse o kadar farklı, bisiklet ile arabanın farkını soruyorsun gibi
HTML web tasarım dilidir, sadece "tasarım" programlamaya dair herhangi bir şey yapamazsın, 1+1 bile. PHP ise bir web programlama dilidir. Veritabanı vs ilişkilendirmesini bununla yapabilirsin. Asp de buna örnek.
HTML iskeletin, kemiklerin, PHP/Asp.Net kasların, eklemlerin. Yani PHP işlevsellik kazandırır, yoksa boş boş sayfalar olurdu Asp.Net tavsiye ediyorlar ama.
Başladığım ve geldiğim yere kadar edindiğim bilgileri söyleyeyim, HTML tamamen sitenin Front-End kısmını yapmak için kullanılıyor. Arayüzünü yapmak için yani. PHP ise sitenin arka plan yani Back-End tarafında yani verilerin işlendiği kısım için kullanılıyor. Ben PHP öğrenmek yerine direkt olarak JavaScript öğreniyorum o hem Front-End hem de Back-End'e kullanılabiliyor. Hortlattım konuyu .