HTML ile uygulama veyahut programın tasarımını yapmak

HTML ile tek başına uygulama yapamazsın. Sayfanı adam akıllı bir görünüme kazandırmak için bile CSS'te bir şeyler bilmen lazım.

Uygulama için Backen de gerekir, burada da öne en çok Javascript çıkıyor. Web tabanlı uygulamalar için React'a bakabilirsin, mesela.

HTML ile tek başına uygulama yapamazsın. Sayfanı adam akıllı bir görünüme kazandırmak için bile CSS'te bir şeyler bilmen lazım.

Uygulama için Backen de gerekir, burada da öne en çok Javascript çıkıyor. Web tabanlı uygulamalar için React'a bakabilirsin, mesela.
Hocam ben bunu meselâ Java ile yazılan uygulamaya nasıl entegre edeceğimizi sormuştum.

Son düzenleme:
Hocam ben bunu meselâ Java ile yazılan uygulamaya nasıl entegre edeceğimizi sormuştum.

Java kullanan bir uygulamaya ne amaçla entegre etmek istiyorsun, bu önemli. Ben Yazılım Mühendisi değilim, ancak bir HTML sayfası ile bir Java uygulaması direkt olarak birbirine bağlı olamaz diye düşünüyorum.

Genel mantık iki uygulama arasında veri alaışverişi ve veri senkronizasyonu üzerine olur. Bu da Web'de yazacağın ve Java'da yazacağın uygulamanın aynı veritabanına bağlanması ile mümkün hale gelir.

Veritabanına bağlantı kısmını ise API oluşturarak kolay ve güvenli bir şekilde yapabilirsin. Eğer yapacağın Web sitesi, mobil odaklı olacaksa, React ya da Angular gibi frameworkler kullanabilirsin.

HTML ile normalde web sayfası yaparsın. Ama Masaüstünde de Web tarayıcı ile açılır. İşlem yapabilmek için JavaScript eklemelisin. JavaScript Java değil. Twin'e adında bir uygulama var, metin tabanlı oyunlar için geliştirilmiş. Oyununu veya hikayeni HTML olarak dışa aktarabiliyorsun ve tek sayfa olarak her bilgisayarda ya da Web tarayıcısı olan cihazda çalıştırabiliyorsun. HTML, CSS ve JavaScript kullanıyor. Sen sadece bir sonraki adımı ve eklenecek metinleri giriyorsun.

Böyle bir şey düşünüyorsan, bir bakabilirsin.

Twine / An open-source tool for telling interactive, nonlinear stories

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı