RocaniX
Kilopat
Daha fazla
İşin elbette maddiyat tarafı mevcuttur. Hemen örnek vereyim...Peki ben bu hobimi bir işe girmeden maddiyata çevirebilir miyim ileride? Çünkü açıkçası hobi için öğrenmek için bile oturup saatlerce kafa yormam gerekiyor standart bir web sitesi için bile. Bunu bir yetenek haline getirsem faydalanmak isteyen olur mu?
Edit: Yani illaki olur herhalde ama şunu demek istedim, ben bir platformda ilan versem tutupta 5 ayda 1 müşteri falan mı gelir ? Yani piyasada çok bilen varda bana yer kalmaz gibi bir durum olur mu onu merak ettim. Çünkü uzaktan bakınca nedense herkes bu işi biliyor gibi gözüküyor banayüzlerce ilan var internette.
Başta R10 olmak üzere çeşitli forumlarda ilan açarak ihtiyacı olan kişilerin ulaşmasını bekliyor veya ihtiyacı olanlar ilan açarak siz özel pm aracılığı ile hizmet ve bu hizmetin karşılığında ücretinizi söylüyorsunuz. Karşı taraf kabul ederse işi alıyor ve başlıyorsunuz. Şurası önemli: Genellikle ticaret puanı olmayanlar biraz geride kalıyor bu nedenle vazgeçmemeniz gerek. Yani iş yaptırmak için ilan açanlar genellikle ticaret puanı iyi olan konu sahiplerine iş yaptırmak isterler.
İlk önce hobi olarak başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü maddiyat ile başlayınca açıkçası devamı gelmiyor. Yani zor oluyor, imkanız oluyor, çok uğraş istiyor vb. bahaneler oluşuyor. Hobi olunca, araştırmak, bir proje belirleyip ve tasarlamak zevkli oluyor. Bu da sizin gelişmenizi sağlar.
5 Ayda 1 müşteri düşüncesini tamamen unutun. Çünkü virüsten önce bile iş yoğunluğu forumlarda fazlaydı. Bazen alınan işlere yetişemediğim durumlarda tanıdığım insanlara paslamışlığım vardır. Şu dönemde ise insanlar evde çalışıyor ve forumlar daha da aktif.
Basit bir deyim olacak ama herkesin kalemi farklı.
Bütün soruları cevapladım sanırım.