HTML5 CSS ve JS kaç ayda öğrenilir?

Peki ben bu hobimi bir işe girmeden maddiyata çevirebilir miyim ileride? Çünkü açıkçası hobi için öğrenmek için bile oturup saatlerce kafa yormam gerekiyor standart bir web sitesi için bile. Bunu bir yetenek haline getirsem faydalanmak isteyen olur mu?
Edit: Yani illaki olur herhalde ama şunu demek istedim, ben bir platformda ilan versem tutupta 5 ayda 1 müşteri falan mı gelir ? Yani piyasada çok bilen varda bana yer kalmaz gibi bir durum olur mu onu merak ettim. Çünkü uzaktan bakınca nedense herkes bu işi biliyor gibi gözüküyor bana :D yüzlerce ilan var internette.
İşin elbette maddiyat tarafı mevcuttur. Hemen örnek vereyim...
Başta R10 olmak üzere çeşitli forumlarda ilan açarak ihtiyacı olan kişilerin ulaşmasını bekliyor veya ihtiyacı olanlar ilan açarak siz özel pm aracılığı ile hizmet ve bu hizmetin karşılığında ücretinizi söylüyorsunuz. Karşı taraf kabul ederse işi alıyor ve başlıyorsunuz. Şurası önemli: Genellikle ticaret puanı olmayanlar biraz geride kalıyor bu nedenle vazgeçmemeniz gerek. Yani iş yaptırmak için ilan açanlar genellikle ticaret puanı iyi olan konu sahiplerine iş yaptırmak isterler. :)

İlk önce hobi olarak başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü maddiyat ile başlayınca açıkçası devamı gelmiyor. Yani zor oluyor, imkanız oluyor, çok uğraş istiyor vb. bahaneler oluşuyor. Hobi olunca, araştırmak, bir proje belirleyip ve tasarlamak zevkli oluyor. Bu da sizin gelişmenizi sağlar. :)

5 Ayda 1 müşteri düşüncesini tamamen unutun. Çünkü virüsten önce bile iş yoğunluğu forumlarda fazlaydı. Bazen alınan işlere yetişemediğim durumlarda tanıdığım insanlara paslamışlığım vardır. Şu dönemde ise insanlar evde çalışıyor ve forumlar daha da aktif. :)

Basit bir deyim olacak ama herkesin kalemi farklı. :D Yani örnek vereyim... SEO Optimizasyonu için 500 TL ödemiş bir müşteri dünyanın hizmetini alıyor ve ne yazık ki istediği yere ulaşamıyor. Ve bu hizmeti veren bir firma. Fakat bir öğrenci sadece harçlığını çıkarmak için forumlarda ilan verip iş alıyor ve hem daha iyi bir fiyata yapıyor ve müşteri istediği yere ulaşabiliyor. Yani çok fazla kararsam olmayın. :)

Bütün soruları cevapladım sanırım. :D

İşin elbette maddiyat tarafı mevcuttur. Hemen örnek vereyim...
Başta R10 olmak üzere çeşitli forumlarda ilan açarak ihtiyacı olan kişilerin ulaşmasını bekliyor veya ihtiyacı olanlar ilan açarak siz özel pm aracılığı ile hizmet ve bu hizmetin karşılığında ücretinizi söylüyorsunuz. Karşı taraf kabul ederse işi alıyor ve başlıyorsunuz. Şurası önemli: Genellikle ticaret puanı olmayanlar biraz geride kalıyor bu nedenle vazgeçmemeniz gerek. Yani iş yaptırmak için ilan açanlar genellikle ticaret puanı iyi olan konu sahiplerine iş yaptırmak isterler. :)

İlk önce hobi olarak başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü maddiyat ile başlayınca açıkçası devamı gelmiyor. Yani zor oluyor, imkanız oluyor, çok uğraş istiyor vb. bahaneler oluşuyor. Hobi olunca, araştırmak, bir proje belirleyip ve tasarlamak zevkli oluyor. Bu da sizin gelişmenizi sağlar. :)

5 Ayda 1 müşteri düşüncesini tamamen unutun. Çünkü virüsten önce bile iş yoğunluğu forumlarda fazlaydı. Bazen alınan işlere yetişemediğim durumlarda tanıdığım insanlara paslamışlığım vardır. Şu dönemde ise insanlar evde çalışıyor ve forumlar daha da aktif. :)

Basit bir deyim olacak ama herkesin kalemi farklı. :D Yani örnek vereyim... SEO Optimizasyonu için 500 TL ödemiş bir müşteri dünyanın hizmetini alıyor ve ne yazık ki istediği yere ulaşamıyor. Ve bu hizmeti veren bir firma. Fakat bir öğrenci sadece harçlığını çıkarmak için forumlarda ilan verip iş alıyor ve hem daha iyi bir fiyata yapıyor ve müşteri istediği yere ulaşabiliyor. Yani çok fazla kararsam olmayın. :)

Bütün soruları cevapladım sanırım. :D
Çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini silip süpürdüğünüz için :D. Diğer arkadaşlarada yine ayriyeten teşekkür etmek isterim.

1 hafta diyenler eğitim videolarını bitirmeyi kastettiler galiba. Youtube oynatma listesinden CSS videolarını bitirdin diyelim, CSS hakkında temelin de oluştu. Uygulamaya geçince responsive bir landing page çıkarabilir misin? Büyük ihtimalle hayır. O yüzden çok fazla tutorial videoları izlemen ve aynısını yapman lazım.
CSS artık düz CSS'ten ibaret değil. Frontend alanında kariyer hedefliyorsan SCSS ve BEM gibi teknolojileri de öğrenmen gerek.
CSS ve JS alanında uzmanlaşmak vakit gerektirir, 1 hafta da olacak iş değil o zaman 2-3 ayda birisi Frontend Developer olabilir.
Ben de 1 yıldır bu alandayım sana küçük bir tavsiyem olsun, yazılım alanında bir sorun olacaksa ilk önceliğin Stackoverflow ve Quora'da yanıtını aramak olsun.

1 günde html 2 günde css öğrenilirmiş falan arkadaşlar siz şaka falan mı yapıyorsunuz, o dediğiniz sürelerde belki kod ezberlenir ki ezberlemekte bir şeye yaramaz, ben html css biliyorum ve sadece bunlarla responsive tasarım yapabiliyorum kodum patlamıyor tasarımlarım patlamıyor vs diyebilmek için ortalama 9 ay html-css kod yazmaya çalışmalısınız ve ömrünüz boyunca sürekli html css ile çalışarak tasarım yapmanız gerekir, bootstrap kullansanız bile o dediğiniz sürelerde öğrenilip kullanılamaz, css mükemmel bir dildir ben dil olarak görüyorum ve öyle background vereyim şunu sağa çekeyim şunu sola çekeyim değil html-css , bilmek kullanmakla ezberlemek çok farklı şeyler. JavaScript için ise şunu söyleyebilirim Js öğrenmenin sonu yok, temelini öğrenirsin üzerinde gelişirsin ve sürekli işine yarayacak kodları kullanarak daha da gelişirsin, 10 yıl da js yazsan adam karşına bir kod çıkarır saatlerce o kodu anlamak için uğraşırsın, yazılımı siz herhalde youtube 1 videoda js öğren bir videoda html css öğren videolarından öğrenmeye çalışıyorsunuz, unutmayın dostlar hayalleri olanı çok kandırırlar, öğrendim dersin ama aslında sadece ne olduğunu anlamışsındır daha öğrenme aşamasına geçememişsindir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı