HTML'de CSS oluştururken dosya yolları

ALP2004

Hectopat
Derste yaptığımız konu CSS dosyaları ve yazım şekilleriydi. Daha sonrasında ayrı olarak CSS kaydedimi yaptım ve dosyama döndüm.

Öncelikle CSS dosyam "HTML/css/css3.html" kısmında duruyor. Ayrı kaydettiğim style dosyamsa "HTML/styles/temel.css" kısmında duruyor.

Buradan sonra temel.css'i çağırdığımda ve sayfamı çalıştırdığımda anlamadığım bir şekilde style dosyam çalışmadı. Aşağıya resimleri bırakıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok güzel olur.

Screenshot_448.png

Screenshot_449.png

Son düzenleyen: Moderatör:
CSS üzerinde yapılan class tanımlarında class adının başına .(nokta) geliyor diye biliyorum yanlış değilsem. Bir de öyle deneyin.
Custom Class için evet. (.)Nokta ile başlaması gerekir. Ancak body, h1, html gibi HTML'in kendi tagleri için .(nokta) kullanmak gerekmiyor.

Son düzenleme:
Pardon sorunu yanlış anlamışım hemen atıyorum kodlar.
[CODE lang="html" title="HTML"]<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<title>Document</title>
<link rel="stylesheet" href="styles/temel.css" type="text/css">
</head>
<body>
<h1>Test</h1>
<p>Test</p>
</body>
</html>[/CODE]

[CODE lang="css" title="CSS"]body {
background-color: grey;
}

h1 {
color:white;
text-align: center;
}

p {
font-family: Verdana;
font-size: 20px;
}[/CODE]

Belirttiğiniz dosya yolu yanlış. Href kısmından sonrası html dosyasının bulunduğu yer itibariyle konumunu belirler. HTML dosyasının olduğu yerde styles klasörü ve temel.css var mı?

Sen sanırım HTML ve CSS dosyalarını aynı yere koymamışsın. Dosyanın bulunduğu yerden itibaren başlar yukarıda da söylediğim gibi.

CSS dosyasını HTML dosyası ile aynı yere atıp -veya style diye bir klasör oluşturduktan sonra içine atıp-şöyle kullanın.

*CSS dosyasını HTML dosyanla aynı yere atarsan;
<link rel="stylesheet" href="temel.css">

*styles diye klasör oluşturursan;
<link rel="stylesheet" href="style/temel.css">

Pardon sorunu yanlış anlamışım hemen atıyorum kodlar.
[CODE lang="html" title="HTML"]<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<title>Document</title>
<link rel="stylesheet" href="styles/temel.css" type="text/css">
</head>
<body>
<h1>Test</h1>
<p>Test</p>
</body>
</html>[/CODE]

[CODE lang="css" title="CSS"]body {
background-color: grey;
}

h1 {
color:white;
text-align: center;
}

p {
font-family: Verdana;
font-size: 20px;
}[/CODE]
Büyük ihtimal belirttiğiniz href yolu farklı. temel.css dosyasının bulunduğu konumu söylerseniz daha yardımcı olabiliriz. Kodun örneğini attım bu şekilde yaparsan çalışır zaten. Yolun yanlış gibi duruyor.
Belirttiğiniz dosya yolu yanlış. Href kısmından sonrası html dosyasının bulunduğu yer itibariyle konumunu belirler. HTML dosyasının olduğu yerde styles klasörü ve temel.css var mı?

Sen sanırım HTML ve CSS dosyalarını aynı yere koymamışsın. Dosyanın bulunduğu yerden itibaren başlar yukarıda da söylediğim gibi.

CSS dosyasını HTML dosyası ile aynı yere atıp -veya style diye bir klasör oluşturduktan sonra içine atıp-şöyle kullanın.

*CSS dosyasını HTML dosyanla aynı yere atarsan;
<link rel="stylesheet" href="temel.css">

*styles diye klasör oluşturursan;
<link rel="stylesheet" href="style/temel.css">
Arkadaşın dediği doğru sen HTML ile CSS dosyalarını farklı yerlere koymuşsun aynı dosya içine koyup href verirsen sorun çözülür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı