HTML'de dosya indirmelerine şifre ekleme

Lay4

Decapat
Merhaba, bir sitem var ve siteden dosyalar indiriliyor fakat her gelenin dosyaları indirmesini istemiyorum, kişi indirme sayfasına geldiğinde ve download tuşuna bastığında dosyanın indirilmemesini, açılan forma gerekli şifreyi girip dosyayı indirmesini, şifre yanlış ise hata vermesini istiyorum. şifre her dosyaya özel tanımlanmış bir şifre olmalı veya sabit bir şifre de olabilir, bu düşüncemi koda nasıl geçireceğim hakkında bilgisizim, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her dosya için farklı şifre olayını bilmem ama sabit şifre yapacağına kayıt sistemi yaparsan daha iyi olur.

Sadece HTML ile işi çözemezsiniz.
PHP , ASP gibi bir serverside sisteme ihtiyacınız var ki indirmeler şifre ile yapılabilsin.
Sunucunuz ne destekliyor?
Ona göre bir yönlendirmede bulunalım.

Veritabanı kullanman gerek. Dosya adlarını veritabanında kaydettiğin bir parola ile eşitleyeceksin. Sonrasına indirmek istenen dosyanın adına ait olan şifreyi kontrol edeceksin. PHP ile temel MySQL CRUD işlemleri.

Yukarıda arkadaşların dediği gibi çok daha işlevsel bir şekilde yapabilirsin. Ama ben bunlarla uğraşmak yerine en basitinden sadece basit bir şekilde şifre koyayım diyorsan cPanel içinden klasörü şifreleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…