HTML'e başlama tavsiyeleri ve kitap önerisi

sengulomer

Hectopat
Bu sene üniversiteye giriş yapacağım Allah'ın izniyle ve bu yazı boş geçirmemek istiyorum. Elimden geldiğince yazılım öğrenmek istiyorum. Şu anda yazılım öğrenmek için sıfırım. YouTube'da YakınKampüs'ün videolarını izlemeyi planlıyorum. XHTML ve HTML5 diye iki farklı video serisi var, hangisine başlamalıyım? Aradaki farkları nelerdir?
Ayrıca YouTube'da yurt dışında bilgisayar mühendisi olan Selman Kahya'nın videoları rast geldim.
Bu kitapları önermiş. Videosunda HTML ve CSS için bu iki kitaptan birisi yeterli olur demiş. Sizce hangisi? Ve ben geniş ve çok detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorum bu hedef doğrultusunda sizin önerebileceğimiz kitaplar nelerdir? Ayrıca YakınKampüs Notepad++ üzerinden anlatıyor ancak ben MacBook kullanıcısı olduğumdan bunu kullanamıyorum. macOS'ta bu editöre en benzeyen veyahut en iyi olan program nedir? Önce HTML ve CSS öğrenmeyi sonrasında JavaScript öğrenmeyi planlıyorum. Tavsiyelerine ihtiyacım var bu konuda uzmanlaşmış bilgisi olan kişileri bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap almaya gerek var mı emin olamıyorum. İlk etapta altta yazdığım kanal size iyi bir başlangıç yaptıracaktır. Editör olarak Atom kullanabilirsin. Zaten seride HTML->CSS->JS olarak devam ediyor. Sen ardından üzerine ASP.NET MVC veya PHP vs. katabilirsin. Kitapları bilmiyorum bilen onlar hakkında yorum yapar :)
Web Odası

Bir kitabım vardı ancak kaybettim ondan dolayı ismini veremiyorum. HTLM Web sitesi tasarım demek biliyorsun zaten. internete notepad++ diye arattığında notepad++ uygulamasını bilgisayarına indir
internetten <HTLM> kodları diye arat ordan kopyala yapıştırarak kavrayabirlirsin önemli olan o kodları ezberleyip yazmaktır.

Kitaptan değilde internette araştırarak başlamanı öneriyorum. W3 ü deneyebilirsin mesela. Bir çok girişim var ayrıca öğretme amaçlı, adım adım anlatan ve sonra bunları gene site üzerinden örnek kod yazarak öğrenmeni sağlayan.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı