HTTP Error 500.30 - ASP.NET Core Plesk Sunucu Yükleme Hatası

Hyrex IV

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

ASP.NET Core ile geliştirdiğim bir MVC projesini IHS sunucusuna yükleyip Plesk üzerinden yayınlamaya çalışıyorum. Ancak tarayıcıda aşağıdaki hatayı alıyorum:

HTTP Error 500.30 - ASP.NET Core app failed to start

Proje Bilgileri

.NET Core 8.0 kullanıyorum

MySQL veritabanı kullanıyorum

Entity Framework Core ile migration işlemlerini yaptım

Veritabanı bağlantı cümlesi appsettings.json içinde tanımlı

dotnet publish -c Release ile yayınladım ve çıkan dosyaları httpdocs dizinine yükledim

Plesk'ten ASP.NET Core seceneği yok müşteri hizmetlerine sordum destek var dediler varsa bile ben göremiyorum sürüm de seçemedim sadece asp.net sürümü gözüküyor Plesk üzerinden o da 4.8 sürümü

Karşılaştığım Hatalar:

HTTP Error 500.30

Uygulama başlamıyor
Başlıksız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Projeyi Visual Studio üzerinden Publish etmeye çalışırsanız daha sağlıklı olabilir. Şu seçeneklerle publish edin projenizi.

1754063403375.png

Dotnet CLI kullanacaksanız şu komutu da deneyebilirsiniz:

Kod:
dotnet publish -c Release --self-contained false

Eğer httpdocs'a atmanıza rağmen hata alıyorsanız, publish ettiğiniz klasörden projenin exe dosyasını çalıştırıp ayağa kaldırın ve deneyin. Eğer bu şekilde de hata alıyorsanız veri tabanı bağlantısında sorun vardır. Büyük ihtimalle connection string doğru okunmuyordur veya hatalı yazılmıştır. Appsettings.json'a yazdıysanız connection string'i Program.cs'ten okumanız gerekir, bunu unutmayın.

Son düzenleme:
VDS'te mi sunucu Hosting'de mi? Hosting'lerde bazen .NET Core uygulamalarini reverse proxy ile calistirmaniz gerekiyor. Cok yasadim bu sorunu zamaninda.

Hostingde reverse prox ile nasıl yapabilirim?

Merhaba,

Projeyi Visual Studio üzerinden publish etmeye çalışırsanız daha sağlıklı olabilir. Şu seçeneklerle publish edin projenizi.

Eki Görüntüle 2547490

Dotnet clı kullanacaksanız şu komutu da deneyebilirsiniz:

Kod:
dotnet publish -c Release --self-contained false

Eğer Httpdocs'a atmanıza rağmen hata alıyorsanız, publish ettiğiniz klasörden projenin EXE dosyasını çalıştırıp ayağa kaldırın ve deneyin. Eğer bu şekilde de hata alıyorsanız veri tabanı bağlantısında sorun vardır. Büyük ihtimalle connection string doğru okunmuyordur veya hatalı yazılmıştır. Appsettings. JSON'a yazdıysanız connection String'i program. CS'ten okumanız gerekir, bunu unutmayın.

Hocam hostinge EXE atlımıyor dediğiniz gibi veri tabani bağlantısında sorun olabilir connection string appsetting de ve program CS de okuyorum ben normalde ssms kullanıyorum ama aldığım hostingde MySQL var projeyı MySQL'e çevirdim ama MySQL tecrübem olmadığı için App settings de hata olabilir proje net 8 ile yaptım.

Hostingde reverse prox ile nasıl yapabilirim?

Hocam hostinge EXE atlımıyor dediğiniz gibi veri tabani bağlantısında sorun olabilir connection string appsetting de ve program CS de okuyorum ben normalde ssms kullanıyorum ama aldığım hostingde MySQL var projeyı MySQL'e çevirdim ama MySQL tecrübem olmadığı için App settings de hata olabilir proje net 8 ile yaptım.
Hangi hosting'den almıştınız hizmeti?

"ConnectionStrings": {
"AppConnectionString": "Server=localhost;Database=garageapp3;User Id=;Password=*;"
}
Evet Entity Framework Core kullandım sonradan hostingde MySQL olduğu için Infrastructure katmanına Pomelo.EntityFrameworkCore.MySql yükledim ve gerekli yerleri düzelettim

Son düzenleme:
MySql.EntityFrameworkCore paketi daha kullanışlı diyebilirim.

Onun haricinde hostingdeki MySQL sunucusuna garageapp31 adında diye bir database oluşturup manuel olarak deneyebilirsiniz. Projeyi hosting'e publish etmeden lokalinizdeki projeden uzaktaki veri tabanıyla bağlantı kurup deneyin, çalışıyorsa sonra publish edin.

Hocam database hostingde var buraya atarken salladım ismini lokaldan uzağa bağlantı kurmayı denedim ama yapamadım connection string doğru mu çünkü hosting paketni de SSH yok ve uzaktan nasıl bağlanabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı