Çözüldü Huananzhi A520M-VH BIOS Update sonrası Ethernet yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

utku.mlk

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
daryun a520m
Selam, elimde hiç duymadığım daryun A520M bir anakart var. Üreticisine ulaşıp BIOS Update yaptım efi_shell ile. Aygıtlarımdan Realtek Ethernet aygıtı gitti. Format attım ne yaptıysam gelmedi. Üreticiyi arayıp durumu belirttim Şanlıurfalı biriymiş. "Tekniği aramam lazım" "Şu an çok yoğunum ben sana eski BIOS'u göndereceğim bekle" gibi saçma sapan ifadelerle beni oyaladı. 15 gün oldu aramıyor. Anakartı ikinci el aldığım için tüketici hakem heyetiyle de tehdit edemem herif BIOS'u vermiyor. Ben de biraz araştırma yaptım anakartın üzerindeki etiketten. Çinli bir kartı almış sadece A520 çipset sogutucusunun üzerine kendi logosunu bastırmış. Ben de dedim ki o BIOS'u yüklersem düzelir. Sistem kabul etmiyor. Ne yapmam lazım yardımcı olabilecek biri var mı? BIOS pilini de çıkarttım, BIOS'u tekrar kurdum. Kaç kere Windows 10 kurdum bir bilseniz. Anakart resmen unuttu üstünde bir Realtek Ethernet aygıtının olduğunu. İnternet kablosunu bağladığım yerde ışıklar yanıyor bu arada.

Bahsi geçen Çinli anakart ismi:

Huananzhi A520M-VH

Çözüm
Recep Baltaş yardımcı oldu. Birlikte Çinli üreticinin BIOS'unu zorla yükledik. Sorun çözüldü.

Aygıt yöneticisine girip ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Aygıt yöneticisine girip ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Diğer bilgisayarımdan yazıyorum paylaşamam. İnternet ile ilgili hiçbir aygıt yok. Sadece sonradan taktığım Bluetooth aygıtı var. Realtek veyahut herhangi bir Ethernet adaptörü falan hiçbir şey yok. Gizli aygıtları göster diyorum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aygıt yöneticisinde ünlem işaretli sürücü var mı?

Aygıt yöneticisinde ünlem işaretli sürücü var mı?

Hayır bu sorun o sorun değil. Onu çözenleri gördüm. Bendeki direkt format da atsam, BIOS'u tekrar da kursam aygıt yöneticisinde Ethernet kartıyla ilgili hiçbir şey olmaması. Gizli aygıtlarda da yok. Anakartın BIOS ayarlarında lan kapalı gibi bir durum da yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Clear CMOS denediniz mi?

Hayır. Anakartın üzerinde jbat1 ya da CLR_CMOS adlı iki pin olur. Sistem kapalı iken o iki PIN'i birbirine değdirin.
bu anakartın ayarlarını sıfırlamamıza yarıyor değil mi? eğer bu demek oluyorsa yapmış bulundum. bios pilini çıkartıp bekleyip de yapmış oldum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…