Rehber Huawei Cihazlarda MicroG ve Gbox ile Google Play Kullanımı

MuhendisBey1

Hectopat
Öncelikle merhaba bu rehberin yazılma amacı MicroG ve Aurora Store kullanırken uyglama güncelleme sırasında büyük boyutlu uygulamaları tekrar indirip kurmasından ve buna alternatif arayışında çıkmıştır. Ve ekstra olarak bazı uygulamarın "Play Store üzerinden indiriniz " sorunu için yazılmıştır.

Bu rehber Matepad 11.5 Harmony OS 3.1 ile test edilmiştir.

1. Öncelikle GitHub - microg/GmsCore: Free implementation of Play Services adresini giriyoruz ve sağ alttaki Releases bölümünün altındakine tıklıyoruz.
Capture_20250724_005753.jpg

2. Ardından açılan ekrandan aşağı kaydırıyoruz ve Assets'in altında bulunan
"com.android.vending-84022614-hw.apk" ve "com.google.android.gms-250932014-hw.apk" dosyalarının indirip kuruyoruz.
Dipnot numaralar sürümü temsil etmektedir. Farklılık gösterebilir.
Capture_20250724_010335.jpg

3. Ardından Ayarlar > Uygulamalar ve Servisler> Uygulamalar > MicroG servislerine gidiyoruz ve İzinler ve Diğer İzinler'deki tüm izinleri veriyoruz ve "Diğer uygulamaların önüne geçme" kısmını "Evet" yapıyoruz ve sağ üstteki çarka tıklıyoruz.

4. Ardından açılan ekrandan "Çalışma Durumun" tıkllıyoruz ve tikleri kontrol ediyoruz. En önemlisi "Sistem İmza Sahteciliği Yapıyor mu" olacaktır eğer tikli ise diğerlerini de tiklemeye çalışın. Bazıları tiklenmiyor sıkıntı etmeyin. EĞer sahtecilik tikli değilse farklı bir sürümle deneyin. Benim cihazımdakı durum aşağıdaki
Screenshot_20250724_011333_com.google.android.gms.jpg

5. Bir adım geri geliyoruz ve MicroG ana ekranına geri dönüyoru. Ardından Google Hesapları kısmın giriyoruz ve Google Hesap Ekle diyere hesabımızı ekliyoruz. Bazen ilk seferde hata verebilir yeniden deneyin.

6. Hesap ekledikten sonra AppGallery üzerinden GBOX indiyoruz ve Google Play'e giriş yapıyoruz.

7. Gbox'ın anaekranına geri dönüyoruz ve ardından sağ üstteki 3 çizgiye tıklıyoruz ve ayarlara oradan da "Gelişmiş Ayarlar" girerek " Cihaza Yükle" seçeneğini tikliyoruz. Artık uygulamala GBox aracılığyla cihazınıza yüklenecek ama Gbox katmanı olmayacak ve Gbox anaekranının sol üstünd bulunan güncelleme simgesi ile rahatça güncellenebilcek. İsterseniz cihaza yükle seçeneğini kaldırarak emilatör gerektiren uygulamaları da yükleyebilirsiniz.

Yaşadığım sorunlar:

1- Emulatore ilk kez uygulama yüklemek istediğimde yüke seçeneği yoktu ve cihaza yükle seçenği tikli iken bi uygulama yükleyince düzeldi.

2- Google Chrome'da otomatik doldur seçeneği çalışmıyor. Çözüm bulamadım.

3- GPS çalışmıyor nedense. Cihazında tamamında çalışmıyor Petal dah yok. Sorunun burada yazılanla ilgili olduğnu düşünmüyorum.

Çözüm arayışında bulunduğum sorunlar:

1- Fiziksel klavye ile yazarken Tahmin kelimelerini kapatamadım. Farklı klavye uygulaması ile çözülüyor fakat kurmak istemiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250724_011333_com.google.android.gms.jpg
    Screenshot_20250724_011333_com.google.android.gms.jpg
    121,2 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20250724_011337_com.google.android.gms.jpg
    Screenshot_20250724_011337_com.google.android.gms.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20250724_011337_com.google.android.gms.jpg
    Screenshot_20250724_011337_com.google.android.gms.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:

Technopat Haberler