Huawei D14'te işlemci farkı nedir?

Bütçe
6000-7500 TL

Groott

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba üniversite derslerinde kullanmak için Huawei D14 almayı planlıyorum. 6000-7500 civarı bir bütçem var. Intel ve Ryzen işlemcinin farkı nedir? Bu konularla ilgili pek bilgim yok. Office programları, dizi film izleme amaçlı kullanacağım. Şarjın uzun süre gitmesi benim için önemli. Oyun oynamam.
i5 10210U modelini Teknosa'da 6000 fiyata buldum.
Ryzen 7 3500U

Hangisini tercih etmem daha kullanışlı olur? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
Üniversitede kullanacağın program sadece Office programları mı?
Ryzen işlemciler genelde, kısaca daha iyi oluyor diyebilirim.
Huawei sitesinde D14'lerin stoğu bitmiş galiba. (Zaten başka sitelerden link atmışsın..)

Attıklarından Ryzen 7 (3700U) daha iyi görünüyor(Hem hediyeli hemde hafıza olarak 2 katı)
Sadece dediklerinse zaten ikisi de yeterli hafıza dışında.
Birde dizi izlerken küçük gelmez umarım.(Tabii tercih meselesi, gayet izlenebilir.)

Şarj olarak da birkaç saat rahatlıkla gidecektir diye düşünüyorum.
Zaten 30dk içinde neredeyse yarıya kadar şarj ettiği yazıyor sitesinde.

Son düzenleme:
Üniversitede kullanacağın program sadece Office programları mı?
Ryzen işlemciler genelde, kısaca daha iyi oluyor diyebilirim.
Huawei sitesinde D14'lerin stoğu bitmiş galiba. (zaten başka sitelerden link atmışsın.)

Attıklarından Ryzen 7 (3700U) daha iyi görünüyor(hem hediyeli hem de hafıza olarak 2 katı)
Sadece dediklerinse zaten ikisi de yeterli hafıza dışında.
Bir de dizi izlerken küçük gelmez umarım.(tabii tercih meselesi, gayet izlenebilir.)

Şarj olarak da birkaç saat rahatlıkla gidecektir diye düşünüyorum.
Zaten 30dk içinde neredeyse yarıya kadar şarj ettiği yazıyor sitesinde.

Genel olarak yazı yazdığım için Office dedim sadece onu kullanmam tabii ki😅. Ekran benim için sorun değil hatta daha cazip geliyor şu an. Fan sesi sorunu varmış sanırım bununla ilgili bilginiz var mı?

Genel olarak yazı yazdığım için Office dedim sadece onu kullanmam tabii ki😅. Ekran benim için sorun değil hatta daha cazip geliyor şu an. Fan sesi sorunu varmış sanırım bununla ilgili bilginiz var mı?
Hangi programları kullanacağınızı yazarsanız daha iyi olur.
Tam hakim değilim konuya ama az miktar kişi var diyor ama bazıları da yok öyle bir şey diyor.
D16 kullananlardan öyle bir şey duymadım mesela. (Bende almayı düşünüyorum)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı