Huawei HG255S düşük hız

Makin76

Hectopat
Herkese merhaba,

Vodafone 100Mbps fiber internet kullanıyorum (yaklaşık 1, 5 senedir). Modem olarak da 15 gün öncesine kadar gayet memnun olduğum ancak sonradan öğrendiğim kadarı ile oldukça sorunlu olan Huawei HG255S kullanıyorum.

15 gün öncesine kadar internetten IDM ile 1MBb/saniye ile çok rahat dosyalar indiriyordum (bahsettiğim indirmelerde doyanın tanesi 3-5 GB) ve bunu yaparken de arka planda internet de onlarca sayfa da gezinip hatta 4K video (YouTube'dan) izliyordum. Bunları kablolu bağlantım olan bilgisayarımdan yapıyordum. Bunları yaparken eşim ve ben telefonumuzdan Wi-Fi ile çok rahat bağlanıyorduk.

Açıkçası internetimden oldukça memnundum. Ancak 15 gün önce inanılmaz bir yavaşlık hissettim ve kablolu bağlantı olan bilgisayarımdan aldığım hız testi 16Mbps idi. Ve indirme yaparken Google ana sayfa dahi açılamıyordu. Müşteri hizmetlerini aradım, modemi resetledik. Ertesi gün öğleden sonra teknik servisten bir arkadaş geldi. Telefonundan ve PC'den yaptığımız testlerde (speedtes.net) 85-90MBPS olarak gördük. Teknik arkadaş bir sorun yok dedi. Akşamüzeri ben tekrar bir şeyler indirmek istediğimde maalesef indirme sırasında evde internet kullanılamaz hale geliyordu. IDM ile 100 MB dosya indirsem de aynı 5 GB dosya indirsem de aynı. Hani derler ya nazar değdi diye hakikaten kendi nazarım değdi. Bu sorunlar çıkınca manuel olarak DNS değiştirdim ancak düzelen bir şey olmadı.
Gpedit. MSC'den ayrılabilir bant genişliği 20 yazan yeri 0 (sıfır) yaptım, yine sorun düzelmedi.

Bugün yine aradım müşteri hizmetlerini 3 güncelleme yaptım dedi modemi kapatın 15 dakika sonra açın deneyin dedi maalesef durum aynı. Modemin arayüzünden baktığımda B033 yazılımı yüklü.

Siz değerli arkadaşlara iki sorum olacak, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1- Bahsettiğim sorun modem yazılım güncelleme sorunu mudur? Şayet öyleyse 15 gün önceye kadar hiç sorunsuz kullanabiliyordum aynı Firmware ile.

2- Şu an en güncel yazılım B037 yazılımı mıdır? Eğer buysa bunu modem ara yüzünden yazılım güncelle kısmından dosya ekleyip güncelle diyerek halledebiliyor muyum?

3- Sizlerin bu sorun ile alakalı düşüncesi ve çözüm önerileri nelerdir acaba?

Dosya Ekleri

• huawei.JPG
    huawei.JPG
    52,2 KB · Görüntüleme: 297
  • speed test 1.JPG
    speed test 1.JPG
    107,2 KB · Görüntüleme: 212
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı