Huawei HG531s V1 modemde internet önceliği ayarlama

Katılım
3 Haziran 2016
Mesajlar
19.149
Makaleler
9
Çözümler
112
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Başlıktaki modem ile ADSL2+ 8 Mbps internet kullanmaktayım. Overwatch, LoL gibi oyunlar oynarken kardeşim video izlemeye başlayınca, hele bir de AKK dolmuşsa, pingden oyun oynanmaz hale geliyor. Ben de bilgisayarıma internet önceliği vermek veya cihazlara giden interneti sınırlandırmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Modeminiz eski yazılım tipine sahip ve Root yetkisi olmadan QoS ayarlanamıyor. Root için de WAN şifresi ve Root şifresine ihtiyacınız olacak. Bunları da bulmanız artık imkansız gibi bir şey.
Superonline'ı arayarak bir ihtimal yardımcı olmalarını bekleyebilirsiniz :)
 
Superonline modem değişikliğine izin vermiyor, ADSL modemlerde de geçerli mi bilmiyorum. MAC adresi kopyalamak gerekebilir.
İade edebileceğiniz bir yerden almanızı öneririm. Öneri için bütçe belirtmelisiniz.
 
Ana modemi tutarak TP-Link TL-WR940N router alabilirsiniz.
Bant genişliği ve QoS desteği var. Ana modemdeki Wi-Fi'ı kapatıp, TP-Link'te de DHCP sunucusunu kapatın. Wi-Fi'ı da TP-Link üzerinden dağıtabilirsiniz. Menzil genişlemiş olur.
 
Modeme bağlı cihazlara DNS ve IP ataması yapan bir teknoloji. Sadece ana modemde açık kalmalı, ana modeme bağlı diğer modem ya da router gibi cihazlarda kapalı kalmalı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı