OpenShift
Kilopat
Daha fazla
Geçen günlerde superonline olan paketim sona erdi ve modemlerini geri istediler. Bende 3 senedir sorunsuz kullandığım modemin bir alt versiyonunu HG630A'yı ikinci el olarak aldım. 35 Mbps vdsl için Türknetin düzeltmesini bekliyorum. Yeni aldığım bu modem belirsiz zamanlarda kendini tamamen resetliyor bu işlemde atadığım Wifi şifresi, giriş şifreleri, wifi adı gibi tüm değişen bilgiler gidiyor. Bu problemi daha önce yaşayan oldu mu acaba? Modem daha önce TTnet üzerinden verilmiş bir ürün. İnternette araştırdığımda TR069 portunu kapatıp deneyin yazmışlar.
Bu port anladığım kadarıyla modeme uzaktan erişimi sağlıyor. Bu portu şuan da kapattım merak ettiğim Türknet internetimi düzeltmeye çalışırken bu portu kullanıyor mu? Hani derler ya DSL bağlantınızı kontrol ediyorum, ekranların gelmesini bekliyorum tarzı işlemlere engel olur mu? Benim bildiğim eve gelen ağımı VDSL olarak değiştirecekler. Yoksa sadece modem TTnet temelli olduğu için TTnet mi bu porttan rahatsız ediyorum ağımı. 3 günde 2 defa hard reset yedi cihaz. Şuan kapalı bu port. Tekrarlayacak mı beklemedeyim.
Bu port anladığım kadarıyla modeme uzaktan erişimi sağlıyor. Bu portu şuan da kapattım merak ettiğim Türknet internetimi düzeltmeye çalışırken bu portu kullanıyor mu? Hani derler ya DSL bağlantınızı kontrol ediyorum, ekranların gelmesini bekliyorum tarzı işlemlere engel olur mu? Benim bildiğim eve gelen ağımı VDSL olarak değiştirecekler. Yoksa sadece modem TTnet temelli olduğu için TTnet mi bu porttan rahatsız ediyorum ağımı. 3 günde 2 defa hard reset yedi cihaz. Şuan kapalı bu port. Tekrarlayacak mı beklemedeyim.
Son düzenleyen: Moderatör: