Huawei Mate 20 Lite vs iPhone 7

migration

Megapat
3 tane akıllı telefon kullandım şimdiye kadar. İki tanesi Android bir tanesi iOS.

Şu anki telefonum 6s. Gayet iyi iş çıkardı. Telefonu çok kötü kullandım. Sürekli düşürdüm. Haliyle home tuşu çalışmıyor, bataryası öldü şarjı çok hızlı bitiyor ve de ekranı kırık. Bu yüzden değiştirmek istiyorum. Ama kesinlikle donma, takılma yok. Hala ilk günkü gibi.

Şu an iPhone 7 ve Mate 20 Lite arasında kaldım. Android cihazlar bende hep donma, kasma yapmıştı bir süre sonra. Apple'da böyle bir şey hala yaşamadım. 2.5 yıl oldu. İkisi arasında kalmamın sebebi şunlar:
  1. Android cihazlarımda bir süre sonra donma, kasma sorunları yaşamam.
  2. İki telefon arasında 600 lira fark olması. iPhone 7 pahalı.
  3. iOS'u sevmem ve ona alışmam.
Sizce ne yapmalıyım? iPhone 7 hala kullanılır mı? Ne kadar daha güncelleme alır? 6s telefonumda iOS 12 var ve hala yeterince hızlı. Yoksa 600 lira az verip Mate 20 Lite mı almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 6s den 7 ye geçmen pek mantıklı değil. Çıkalı 2 yıldan fazla olan bir telefonı almanız da mantıklı değil bence. Mate 20 lite almanız daha iyi olur bence hiç bir kasma donma yaşıyacağınızı da sanmıyorum. Emiui kullanmadım ama ios tan geçişte arayüzü alışmakta zorluk yaşıycağınızı veya emiui'ın ios'u özleticeğini sanmıyorum. Bende iPhone'dan dan Xioamiye geçtim miui ios'u hiç aratmıyor. Yani işletim sistemi olarak sizi üzmez. Çok güncel bir cihaz olduğu için uzun süre güncelleme alır. Zaten almasa bile custom romlar ile istediğinizi yapabilirsiniz performansı hiç düşmez o yüzden. Apple bildiğiniz gibi planlı olarak telefonların performansını düşürüyor iPhone 7 de bence 2 sene içerisinde takılmalar donmalar yaşanır. Tabi bir de şarj olayı var. Apple da normal kullanımda pil uzun süreler gidiyor ama pubg gibi bir oyun oynadığınızda şarjın çok uzun gidiceksiğini düşünmüyorum. Bence mate 20 lite daha mantıklı aynı şekilde rakibi Xioami mi 8 lite'ı da düşünebilirsiniz.

İphone 6'da dahil kasma donma yaşamıyorum ilk günkü gibi performansı. Şu yavaşlatma şeysi bir bana gelmedi herhalde en son çıkan sürüm kurulu 12.1.4. Aynı anda ablamda İphone istemeyip J7 2015 modelini almıştı bilin bakalım ne oldu telefon donmalar takılmalar uygulama kapatmalardan kullanılamıyor doğru dürüst.

İphone 6'da dahil kasma donma yaşamıyorum ilk günkü gibi performansı. Şu yavaşlatma şeysi bir bana gelmedi herhalde en son çıkan sürüm kurulu 12.1.4. Aynı anda ablamda İphone istemeyip J7 2015 modelini almıştı bilin bakalım ne oldu telefon donmalar takılmalar uygulama kapatmalardan kullanılamıyor doğru dürüst.
Samsung'un j serisi giriş seviyesi bir telefon ve 2015 model bence normal kasması. Zaten Samsung da bana göre s ve note serisi harici alınmaz çok kısa sürede donmalar başlıyor. Nedeni Samsung'un da aynı şekilde telefonları yavaşlatması. Ama Xioami ve Huawei gibi markaları Samsungla karıştırmayın kesinlikle.
Ayrıca arkadaşım 6s kullanıyor 1 sene önce garantiden bataryasını değiştirmesine rağmen yine bataryası bozuldu. Kasma donma sorunlarıda mevcut. Pubg de maksimum 1-2 maç oynadıktan sonra şarjı bitiyor.

Bende neden kasma donma sorunu yok anlamadım. PUBG oyununda 4-5 maç atınca yüzde 30 civarı şarjım kalıyor. Bende arkadaşınızın telefonu kullanma stilinden kaynaklanan batarya sorununuz var ve bu yüzden telefon tam performans çalışamıyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı