Çözüldü Huawei Matebook 14 Core Ultra 5 günlük kullanımda siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erenkara

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarı günlük kullanırken bir anda sistem kilitleniyor, ekran simsiyah oluyor. Bazen geri geliyor, bazen kapatıp açmam gerekiyor. O sırada bilgisayarın klavye ışıkları yanmaya devam ediyor. Bilgisayara format atıp Windows 11 Pro'ya geçmeyi denedim fakat sorun çözülmedi. Intel sürücüleri sitesinden güncel bir şekilde yüklü. Bu sorunu Intel sürücülerini indirmeden önce yaşamıyordum. Hatanın detaylarını aşağıya bırakıyorum. Yardımcı olabilecek var mı? Sürücüleri kaldırıp kullanmaya devam etsem sorun olur mu? Veya hata çözülmezse ne yapabilirim? Sorun donanımsal olabilir mi?

1754069975054.png

Yardımınızı bekliyorum. Özellikle aynı bilgisayarı kullanıp bu sorunu yaşayan oldu mu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Aynı bilgisayarda aynı sorunu yaşıyoruz. Ben her gelen sürücüyü yükleyip denedim sorun devam etti bakalım bir de Huawei PC Control'e bırakayım hangi sürümü kuracak.
DDU ile yüklediğin Intel sürücüsünü kaldırıp sürücü yükleme işini Huawei PC Control'e bırak sorun çözülüyor. Huawei PC Control bilgisayar için en optimum sürücüyü kendisi yüklüyor.
Bugün bir kere daha yaptı. Bilgisayarımda video izlerken bilgisayarın fişi çekilip tekrar takıldı tam o esnada oldu. Belki onunla alakalı olabilir. Onun dışında yaşamadım.
HDR açıksa prize takılı halden pil moduna geçtiğinde ekranın birkaç saniye gitmesi normal. HDR'yi her durumda açık hale getirebilirsiniz orada sıkıntı ekran kartı sürücüsünden değil.

HDR açıksa prize takılı halden pil moduna geçtiğinde ekranın birkaç saniye gitmesi normal. HDR'yi her durumda açık hale getirebilirsiniz orada sıkıntı ekran kartı sürücüsünden değil.
Yok HDR açık değil. Ekran normal bir şekilde gitmedi önceki hata gibi gitti. Ama dediğim gibi tam priz çekme esnasında oldu. Zaten yine olayın detaylarının ekran görüntüsünü attım, aynı olay. Bunun dışında o hatayı hiç yaşamadım.

Yok HDR açık değil. Ekran normal bir şekilde gitmedi önceki hata gibi gitti. Ama dediğim gibi tam priz çekme esnasında oldu. Zaten yine olayın detaylarının ekran görüntüsünü attım, aynı olay. Bunun dışında o hatayı hiç yaşamadım.
Hocam gpt ne diyor bu duruma?

Football Manager oynarken menüde takılma sorunu için son güncel WHQL sürücü olan fotoğraftaki sürümü kurdum dün. Bugün yine aynı hatayı yaşadım. Kararlı sürümde bile bu sorunu yaşıyorum iyice sinirimi bozmaya başladı bu durum. Teknik servisle uğraşmak istemiyorum çünkü sonuçta bir Apple değil bilgisayarın gitmesi gelmesi 2 hafta sürecek üstelik başına ne geleceği belli değil. Çok çaresiz hissediyorum. Umarım donanımsal bir sorun yoktur bilgisayarda.
1754474164997.png

Football Manager oynarken menüde takılma sorunu için son güncel WHQL sürücü olan fotoğraftaki sürümü kurdum dün. Bugün yine aynı hatayı yaşadım. Kararlı sürümde bile bu sorunu yaşıyorum iyice sinirimi bozmaya başladı bu durum. Teknik servisle uğraşmak istemiyorum çünkü sonuçta bir Apple değil bilgisayarın gitmesi gelmesi 2 hafta sürecek üstelik başına ne geleceği belli değil. Çok çaresiz hissediyorum. Umarım donanımsal bir sorun yoktur bilgisayarda.Eki Görüntüle 2550344

Ben 6790 sürümünde iyiyim hiç sorun yaşamadım. Ayrıca Intel Huawei ile anlaşmasını kesti Intel'in sitesinde WHQL lisanslı olması demek Huawei'lerde de sorunsuz çalıştığı anlamına gelmiyor. Yani o yeni sürüm Huawei laptoplarda denenmiyor anlaşması olmadığı için. O yüzden Huawei'nin uygulamasında hangi sürüm varsa onu kullanmak gerekiyor en son. Ben galiba daha üst sürümünü kullanıyorum 6790 olanı ama sorun yok daha günceline geçmeye de gerek yok.

Ben 6790 sürümünde iyiyim hiç sorun yaşamadım. Ayrıca Intel Huawei ile anlaşmasını kesti Intel'in sitesinde WHQL lisanslı olması demek Huawei'lerde de sorunsuz çalıştığı anlamına gelmiyor. Yani o yeni sürüm Huawei laptoplarda denenmiyor anlaşması olmadığı için. O yüzden Huawei'nin uygulamasında hangi sürüm varsa onu kullanmak gerekiyor en son. Ben galiba daha üst sürümünü kullanıyorum 6790 olanı ama sorun yok daha günceline geçmeye de gerek yok.
Peki sürücüyü hiç indirmesek ve sürücü güncelleme işini Huawei PC Control'e bıraksak?

Peki sürücüyü hiç indirmesek ve sürücü güncelleme işini Huawei PC Control'e bıraksak?
O da olur tabii ki ama işte intelin uygulaması kurulu olunca ekran renklerini ayarlamak güzel oluyor ben onun için intelin sitesinden kurmuştum. Huaweideki sürümü direkt intelin sitesinden de kurabilirsin aynı şey oluyor genelde ama acer hp gibi markalar bazı özelleştirmeler yapıyor yani siteden indirdiğin sürümle hp ya da acerin sitesinden indirdiğin arasında bazı uyumluluk farkı olabiliyor belki huaweide de bu böyledir .

O da olur tabii ki ama işte intelin uygulaması kurulu olunca ekran renklerini ayarlamak güzel oluyor ben onun için intelin sitesinden kurmuştum. Huaweideki sürümü direkt intelin sitesinden de kurabilirsin aynı şey oluyor genelde ama acer hp gibi markalar bazı özelleştirmeler yapıyor yani siteden indirdiğin sürümle hp ya da acerin sitesinden indirdiğin arasında bazı uyumluluk farkı olabiliyor belki huaweide de bu böyledir .
DDU ile ekran kartı sürücüsünü sıfırlayıp ekran kartı sürücüsünü kurma işini Huawei PC Control'e bıraktım. Football Manager'de yaşadığım takılma sorunu da çözüldü. Sanırım en optimal sürücü Huawei'nin kendi kurduğu sürücü.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü sıfırlayıp ekran kartı sürücüsünü kurma işini Huawei PC Control'e bıraktım. Football Manager'de yaşadığım takılma sorunu da çözüldü. Sanırım en optimal sürücü Huawei'nin kendi kurduğu sürücü.
Aynen öyle.

Bendeki sürüm de sıkıntılı muhtemelen oyun oynamadığım için bana sorun çıkarmıyor olabilir. Bir ara pubg indirmiştim oyuna girememiştim onu hatırlıyorum sadece ben de geri sildim oyunu. O da galiba ekran kartı sürücüsünden dolayıydı.

Aynen öyle.

Bendeki sürüm de sıkıntılı muhtemelen oyun oynamadığım için bana sorun çıkarmıyor olabilir. Bir ara pubg indirmiştim oyuna girememiştim onu hatırlıyorum sadece ben de geri sildim oyunu. O da galiba ekran kartı sürücüsünden dolayıydı.
Deneyimlerimi tekrar buraya yazarım.

Deneyimlerimi tekrar buraya yazarım.
Bilgisayarı 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum, nazar değmesin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı