Huawei Matebook 14 Oled - Age Of Empires 4 Kaldırır mı?

Emulator üzerine Windows kurulumu pek verimli/kararlı bir çözüm değil hocam ama yine de ilgin için çok teşekkür ederim 🙏
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu da M işlemciler için.

@LithiumTR Hangi sistem özellikleri için?
Oyunda maalesef düşük sıcaklık pek beklemeyin ultrabooklarda.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ​

• MİNİMUM:
    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    • İşletim Sistemi: Windows 10 64bit | Windows 11 64bit
    • İşlemci: Intel Core i5-6300U or AMD Ryzen 5 2400G | CPU with AVX support required
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: Intel HD 520 or AMD Radeon RX Vega 11
    • DirectX: Sürüm 12
    • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
  • ÖNERİLEN:
    • İşlemci: 3.6 GHz 6-core (Intel i5) or AMD Ryzen 5 1600 | CPU with AVX support required
    • Bellek: 16 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia GeForce 970 GPU or AMD Radeon RX 570 GPU with 4GB of VRAM
    • İlave Notlar: 4 GB of video RAM and 16 GB of system RAM
Oyunun sistem gereksinimleri bu şekilde. Evet ultrabooklarda serin bir oyun deneyimi beklentim elbette yok. Ama cihazı yakar zarar verir miyim aslında ona takılıyorum. Bir de tabi oled deneyimi ilgimi çekmiyor değil.
Genelde bu tarz strateji oyunları oynarım sadece bilgisayarda. Sizce yine gaming laptop mu tercih etmeliyim ? Yoksa ultrabook işimi görür mü ? Görür derseniz oled için 14 inç mi yoksa normal matebook 16 inç mi tercih etmemi önerirsiniz ?

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ​

• MİNİMUM:
    • İşlemci: Intel Core i5-6300U or AMD Ryzen 5 2400G | CPU with AVX support required
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: Intel HD 520 or AMD Radeon RX Vega 11
  • ÖNERİLEN:
    • İşlemci: 3.6 GHz 6-core (Intel i5) or AMD Ryzen 5 1600 | CPU with AVX support required
    • Bellek: 16 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia GeForce 970 GPU or AMD Radeon RX 570 GPU with 4GB of VRAM
    • İlave Notlar: 4 GB of video RAM and 16 GB of system RAM
Oyunun sistem gereksinimleri bu şekilde. Evet ultrabooklarda serin bir oyun deneyimi beklentim elbette yok. Ama cihazı yakar zarar verir miyim aslında ona takılıyorum. Bir de tabi oled deneyimi ilgimi çekmiyor değil.
Genelde bu tarz strateji oyunları oynarım sadece bilgisayarda. Sizce yine gaming laptop mu tercih etmeliyim ? Yoksa ultrabook işimi görür mü ? Görür derseniz oled için 14 inç mi yoksa normal matebook 16 inç mi tercih etmemi önerirsiniz ?
Gaming laptoptan uzak dur bence. Bu bilgisayar rahatlıkla kaldırır AoE4’ü. Bence macbook daha iyi tabii ki.

Gaming laptoptan uzak dur bence. Bu bilgisayar rahatlıkla kaldırır AoE4’ü. Bence macbook daha iyi tabii ki.
Hocam oyunu lisanslı oynamalıyım. Online oynuyorum çünkü. 3. Parti yazılımlar ile mac de oynamak pek sağlıklı gelmiyor kulağa. Ama hayali bile güzel 🙂 matebooklar kaldırır diyorsunuz yani ? Peki cihaza bir zarar gelir mi oyun oynamakla?

@LithiumTR Hocam ben sizin cihazın sistemini sormuştum. Birden fazla Matebook modeli var ya farklı donanımlara gelebiliyorlar.
pardon hocam

şu oled ekran olduğu için cezbediyor. gerçi 14 inç ama 2k çözünürlük. U7-155H işlemci, 16gb ram ve 1 tb disk seçeneğiyle 42 bin civarında huawei kendi sitesinde.

şu da 16 inç ve sanıyorum ips ekranla geliyor. daha büyük bir model. 2k çözünürlük ekran. i9-13900Hx işlemci ve yine 1tb 16gb ram ile. 45 bin küsür lira kendi sitesinde.

bu da 16 inç. ekranı sanırım full hd bir ekran. i9-13900H işlemci 1 tb 16 gb ram

bunlara baktım açıkçası. sizin başka bir öneriniz olursa duymak isterim hocam.

@LithiumTR Attığınız cihazların hepsini öneririm hepsi benim rehberimde de vardı :D.
Çok yüksek grafik ayarları ve FPS beklemediğiniz sürece kaldıracaklardır.
Evet hocam rehberinizi okudum o yüzden sizi etiketledim 🙂

Peki bu cihazlarda oyun oynamak cihaza zarar verir mi? Açıkçası uzun yıllar kullanabileceğim bir cihaz arıyorum. Ama öyle rekabetçi oyunlar vs oynamıyorum. Genelde yüksek grafikli strateji oyunları. Bu yüzden acaba bana gaming pc fazla mı ? Gereksiz mi? Şunu da söyleyeyim PC yi evden pek çıkarmam mobilite çok elzem değil benim için. Ama evimde de yer olmadığından masaüstü PC bir seçenek değil benim için maalesef.
görüntü kalitesi (monitör) önemli diyebilirim benim için. O yüzden mesela Acer nitro 16 bakınıyordum yine tavsiyelere göre. Ama işte o cihazlar benim kullanım senaryoma göre çok güçlü. Bilemedim. Yardım lütfen 🙂 siz olsanız ne alırdınız benim yerimde ?

@LithiumTR Biraz daha sizin hangi seviyede oynamak istediğiniz beklentilere bağlı. Ben en yüksek çözünürlük, Ultra grafikler ve yüksek FPS istiyorum derseniz biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama oynayıp çıkarım bunlar önemli değil derseniz sizin için iş yapar. Eğer dışarıda kullanmayacaksanız aslında oyuncu laptopu da bakılabilir sizin için bu durumda nasıl olsa pil ömrüne çok ihtiyacınız olmaz.

@LithiumTR Biraz daha sizin hangi seviyede oynamak istediğiniz beklentilere bağlı. Ben en yüksek çözünürlük, Ultra grafikler ve yüksek FPS istiyorum derseniz biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama oynayıp çıkarım bunlar önemli değil derseniz sizin için iş yapar. Eğer dışarıda kullanmayacaksanız aslında oyuncu laptopu da bakılabilir sizin için bu durumda nasıl olsa pil ömrüne çok ihtiyacınız olmaz.
Yüksek fps ile çok işim yok stratejide. Ancak yüksek grafik ayarlarına ihtiyacım var açıkçası age of empires 4 de. Yoksa gerçekten görüntüler 2d gibi oluyor. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı