Huawei Matebook 14 pil ömrü nasıl uzatılabilir?

attackred

Kilopat
Katılım
20 Ağustos 2017
Mesajlar
131
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Windows 10'da bazı işlemleri sınırlayarak veya kapatarak pil ömrünün uzaması sağlanabiliyor. Araştırdığım zaman standart parlaklığı kısın, güç tasarrufunu açın vs yazıyor. Benim aradığım daha spesifik bir cevap. Örneğin services.msc içerisinden neleri kapatabilirim veya sadece ihtiyaç olduğunda açılmalarını sağlayabilirim?
Huawei Matebook 14 kullanıyorum. Yapılan testlere göre 10 saat kesintisiz 1080p Full HD video izletebiliyormuş. Tabi bu testler özel ayarlar ile yapıldığı için aynı sürelere erişemiyorum. Yaklaşık 4 saat aktif kullanım, video izleme, not alma ayarları kurcalayıp kurulumlar yapmak gibi süreçte %54'e yakın bir tüketim gerçekleştirdi. Bu süreyi maksimuma çıkarmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Custom ROM'lar ile işe yaradığını söyleyenler var. Ama onun dışında uygulama vesaire fasa fiso. Ayrıyeten şu rehbere de bakabilirsin.

Yanıt için teşekkür ederim ama Matebook 14'ler telefon değil ultrabook olarak bahsedilen laptoplardan :D
 
Yanıt için teşekkür ederim ama Matebook 14'ler telefon değil Ultrabook olarak bahsedilen laptoplardan :D

Aptallığım için bağışlayın. Bende diyorum Matebook ince dizüstü değil miydi diye söyleniyorum. Tamamen kendi hatam kusura bakmayın. Cihazı şarjda kullanmak pek bir sıkıntı yaratmaz. Dengeli bir modda kullansanız sizin için çok daha iyi olur. Onun dışında gereksiz uygulamaları Görev Yöneticisi'nden kapatabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı