Çözüldü Huawei Matebook D15 termal macun değiştiğinde kasma gider mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vazquezz

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar, merhaba. Bayramınız mübarek olsun; nice sağlıklı, huzurlu bayramlara.
Huawei Matebook D15 kullanıyorum, GTA V'e giriyorum, her şey güzel 70 - 80 FPS oynuyorum performans modunda 2–5 dakika sonra 20 - 30 FPS oluyor kasmalar başlıyor. Sanırım ısındığından dolayı oluyor.
Termal macun değiştirsem sorun tamamen çözülür mü? 800 lira boşuna gitmesini istemem açıkçası.

Çözüm
1. Attığım girmeden öncesi 2. Attığım performans modunda kasmaya başladığı zaman hocam.
Maşallah, 100 dereceyi geçince birçok bilgisayar kendini kapatıyor. Anladığım bazen fırlıyor top seviyelere, ortalama değer düşük çünkü.
95 kritik bir sıcaklık, yumurta koysanız pişer 😅

Mutlaka işinin ehli bir servise gidip açılıp incelenmeli. Termal macun değiştirmek ilk deneyeceğiniz şey olabilir.
Boşada olmaz macun değişmen ancak garantisi yok başka sebeplerdende olabilir. Şarjda mı oynuyorsun ?

Boşada olmaz macun değişmen ancak garantisi yok başka sebeplerdende olabilir. Şarjda mı oynuyorsun ?
Hocam şöyle bir durum var ki evet sarjda oynuyorum altında soğutucusu var kaliteli bir soğutucu çokta güzel soğutuyor ama laptop alındığından beri termal macunu falan değiştirilmedi sadece 2 - 3 kere fan temizliği yaptım. Performans modunda kafasına göre kasmalar yapıyor bazen kasıyor bazen kasmıyor bazen 1 saat oynadıktan sonra kasıyor yada 3 4 saat oyna gene kasmıyor dengesiz oluyor.

@vazquezz CPUID HWMonitor'den sıcaklık değerlerini gönderebilir misin? Daha önce D14 kullandım, oyun için çok elverişli cihazlar değiller ama tabiki bu bu kadar FPS drop yemek için geçerli bir sebep olmamalı.

Ne zaman aldın cihazı?
Hocam şöyle ki ben zaten aslında photoshop işiyle uğraştığım için oyunlarda güzel performans veren bir bilgisayar seçmedim açıkçası ama pişmanlık biraz var yani farkındayım oyunlar için elverişli olmadığının. FPS drop değilde ısınmasından dolayı oluyor sanırım yada yazılımsal oluyor diye düşünüyorum. Yazılımsal düşünme sebebim bazen kasıyor bazen kasmıyor dediğim gibi. Cihazı 2 sene oldu alalı.

Hocam şöyle ki ben zaten aslında photoshop işiyle uğraştığım için oyunlarda güzel performans veren bir bilgisayar seçmedim açıkçası ama pişmanlık biraz var yani farkındayım oyunlar için elverişli olmadığının. FPS drop değilde ısınmasından dolayı oluyor sanırım yada yazılımsal oluyor diye düşünüyorum. Yazılımsal düşünme sebebim bazen kasıyor bazen kasmıyor dediğim gibi. Cihazı 2 sene oldu alalı.
D14 D15 ısınan cihazlar. HWMonitor yükleyip sıcaklık ölçümleri üzerinden hareket etmeniz daha mantıklı olur. 2 senede termal macun isteyebilir/istemeyedebilir. Anormal değerlere rastlarsak değiştirmek güzel bir çözüm yolu olur, tabiki %100 çözme garantisi yok.

D14 D15 ısınan cihazlar. HWMonitor yükleyip sıcaklık ölçümleri üzerinden hareket etmeniz daha mantıklı olur. 2 senede termal macun isteyebilir/istemeyedebilir. Anormal değerlere rastlarsak değiştirmek güzel bir çözüm yolu olur, tabiki %100 çözme garantisi yok.
İndirip bakıyım hocam.

d15 yeni bir cihaz termal macundan yapcagini sanmam
Hocam bilgisayar her zaman yüksek ayarda çalışıyor ısınıyor ne kadar soğutucuda olsa günün en az 10 - 15 saati açık ve bilgisayar 2021 de çıktı diye biliyorum çokta yeni sayılacak bir bilgisayar değil.

Akınc hocam bu HWMonitor biraz karısık bunda hangi değerlere bakmam lazım oyuna girdiğimde ?

Son düzenleme:
Akın hocam bu HWMonitor biraz karısık bunda hangi değerlere bakmam lazım oyuna girdiğimde ?
Oyuna girdiğinizde Alt + TAB atın, sadece işlemci lazım bize Ryzen ya da Intel diye yazar diğerlerinin ismine tıklayıp kapatabilirsiniz. İşlemciye girince Temperature kısmını ss atabilirsiniz. Bir sürü kısmının sıcaklık değerini verir.

Oyuna girdiğinizde Alt + TAB atın, sadece işlemci lazım bize Ryzen ya da Intel diye yazar diğerlerinin ismine tıklayıp kapatabilirsiniz. İşlemciye girince Temperature kısmını ss atabilirsiniz. Bir sürü kısmının sıcaklık değerini verir.
1. Attığım girmeden öncesi 2. Attığım performans modunda kasmaya başladığı zaman hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-06 181934.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-06 181934.png
    2,2 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2025-06-06 182511.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-06 182511.png
    2,7 KB · Görüntüleme: 13

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı