Merhaba,
Bahsettiğiniz problemleri ne telefon ne tablette hiç yaşamadım, o yüzden tahmini cevap veriyor olacağım. Huawei App Gallery'den MicroG olarak aratıp MicroG service ve MicroG companion uygulamalarını yükleyin. Eğer App Gallery de gözükmüyorsa
Download - microG Project adresinden indirebilirsiniz. Bu indirdiğiniz uygulamalar uygulama olarak gözükmüyor. Girişte Google hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Böylelikle uygulama güncellemeleri direk olarak Huawei App Gallery de gözükmeye başlayacak, yani GBox, Play Store girmeye gerek kalmayacak. Böylelikle yukarıda bahsettiğiniz 1-2 ve 3 numaralı sorunlarınız çözülmüş olacak.
Geçmişten günümüze güncellemelerle çok şey değişti ve araştırma yaptığınızda kafalar karışabiliyor. Benim tavsiyem MicroG mutlaka olmalı ve yanında Aurora Store da olmalı. Bu ikisi her şey için yetiyor. Aurora sote kendi Google hesabımla giriş yapmış şekilde 2021'den bu yana kullanmaktayım.
Uzun olacak ama geçmişten bu yana kendi kullanımımı anlatayım;
Huawei appgalley ve orada olmayan uygulamaları Aurora Store üzerinden kullanıyordum. Sonra bazı uygulamalar da minik sıkıntılar görünce ki örnek vereyim getir uygulaması; kullanımda hiç sorun yok fakat kuryeyi canlı izle deyince Google servisleri olması gerekiyor diye kullandırtmayınca GBox yükleyip uygulamayı da oradan kullanıyordum. Derken şöyle bir durum oluştu. Mesela telefonda 50 uygulama var diyelim bunun 5 tanesi GBox üzerinde 25 tanesi Aurora Store'dan ve 20 tanesi App Gallery üstünden. Bu sefer de güncelleme için 3 programdan ayrı ayrı güncellemek gerekiyordu. Gene bir örnek vereyim atıyorum Technopat uygulaması Aurora üzerinden yüklü olduğunu düşünün GBox üzerinden indirinde 2. uygulama olarak geliyordu. Sonra MicroG geldi ve şimdi 3 uygulamada tek gibi çalışıyor. Güncellemeleri Huawei App Gallery'e geliyor. Ki şu an GBox'a gerek de yok. Bende de yüklü ama girdiğim, kullandığım yok.
Tek bir şey haricinde hiçbir uygulamada ya da herhangi bir şeyde en ufak minicik bile sıkıntım yok. Hariç tuttuğum da telefon üzerinden Android Auto kullanamamak. Pura 70 serilerinde çözülmüş fakat benim telefonum P60 Pro ve ne yazık ki çalışmıyor. 3. part uygulamalarla kullanılabiliyor fakat ben 3. part yazılım kullanmıyorum. Şirket hesapları, bankalar vs olduğu için o topa girmek istemiyorum. Onun harici muhtemelen uzun yıllar Huawei modelleriyle birlikte olacağım gibi gözüküyor.