Huawei MicroG ile kullanılabilir hale geldi mi?

KafKef1903

Kilopat
Makaleler
1
Huawei MatePad almayı düşünüyorum. Huawei kullananlar yardımcı olabilir mi? Google servisleri benim için önemli, normalde Huawei düşünmüyordum bu yüzden ama internette Micro G sayesinde bu sorunun çözüldüğünü akıcı ve sorunsuz hale geldiğini söyledi birisi. Sizin deneyimlerinize göre bu doğru mu? Özellikle YouTube cok kullanıyorum, YouTube'da Hz düşmesi ve 1080p üstü video izleyememe gibi sorunların olduğunu da gördüm aynı zamanda. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
HarmonyOS 3.1 ve üstü kullanan bir cihaz bulmanız gerek aslında MicroG'nin çalışması için. HarmonyOS 3.1, 4, 4.1 ve 4.2 de çalışıyor denediğim kadarıyla ancak 3.0 ve öncesinde çalışmıyor bazı cihazlarda. Keza ambargonun ilk döneminden kalma EMUI cihazlarda da çalışmıyor bu yöntem denediğim kadarıyla. Aslında EMUI 10.0 ile çalıştırmıştım ilk etapta ancak EMUI 10.1 ile gitti bende.

HarmonyOS 3.1 ve üstü kullanan bir cihaz bulmanız gerek aslında MicroG'nin çalışması için. HarmonyOS 3.1, 4, 4.1 ve 4.2 de çalışıyor denediğim kadarıyla ancak 3.0 ve öncesinde çalışmıyor bazı cihazlarda. Keza ambargonun ilk döneminden kalma EMUI cihazlarda da çalışmıyor bu yöntem denediğim kadarıyla. Aslında EMUI 10.0 ile çalıştırmıştım ilk etapta ancak EMUI 10.1 ile gitti bende.

Google ürünleri önemli olan birisi için Huawei doğru tercih değil. Google ürünleri kullanmayan kişiler için ideal.

@acestreamhd Google ürünlerinden ziyade uğraşmak istemeyen ve verdiği alternatiflerinin neredeyse 4 kat pahalıya sunduğu özellikleri alternatifleri ile aynı randımanda daha az para vererek kullanabileceğini sanan kişiler uzak durmalı.

Beklentisi sadece kalem, ucuz bir elektrik defter, kamera, tasarım, akıcı arayüz ve benzeri basit ancak efektif beklentiler olan ya da her işini tarayıcı üzerinden görüp oyunla uygulamayla işi olmayan kullanıcıları bozacak bir donanım grubu değil bu cihazlar.

Fakat...
Beklentisi yüksek olup cihazıyla bilumum Google ve Google'a bağımlı hizmeti kullanan ve bunu iliklerine kadar sömüren. Sürekli ve işlevsel güncelleme bekleyen. Custom ROM, root, çeşitli modification peşinde koşan kullanıcılar. Hallederiz ya diyerek her işe girişen kullanıcılar kesinlikle uzak durmalı. Çünkü Huawei Çin dışında ne güncelleme ne de destek konusunda o kadar başarılı değil artık. Keza Google ve Google'a bağımlı servisleri kullanmak da tıpkı GMS kurulu olmayan bir custom ROM gibi zor ve çoğu kişi için gereksiz uğraştırıcı. Toplu güncelleme yapabilmek için HOS 3'de Shizuku ve Aurora Store ile yüz göz olup ADB komutları ile uğraşmanız gerekiyordu en basiti.
GBox, GSpace, Parallel Space, VMOS vesair bunlar güvenilir ve sürdürülebilir çözümler değil maalesef. Sanal makine de bir yere kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı