Huawei P20 Lite vs. Huawei Mate 10 Lite

vs.PNG

Bu yazıda performansı birbirlerine çok benzeyen iki telefona bakacağız.

p.PNG
mate.PNG

Telefonlar yukarıda da göründüğü gibi. Kıyaslamaya başlayalım.

Çıkış Tarihi

Mate 10 Lite=Eylül 2017
P20 Lite=Mart 2018
olduğu için neredeyse aynı tarihte çıkmışlardır.

Kamera

Mate 10 Lite: Arka tarafta 16MP ve 2MP'lik iki kamera bulunmakta. Önde ise 13MP ve 2MP'lik iki kamera bulunmakta. İki tarafta da 2MP'lik kameralar derinlik efektini sağlamaktadır. Ön tarafta flaşı bulunan nadir telefonlardandır.
P20 Lite: Arkasında 16MP ve 2MP'lik iki kamera bulunmakta. Önde ise 16MP'lik tek kamera bulunmakta. Ön tarafta ikinci bir kamera bulunmadığı için derinlik efekti yazılımsal olarak verilir.

Ekran

Mate 10 Lite: 1080x2160 piksellik ekranında 60hz yenileme hızı sunar. Ekran gövde oranı %76,48'dir. Ekran boyutu 5.9inç'tir.
P20 Lite: 1080x2280 piksellik ekranında 60hz yenileme hızı sunar. Ekran gövde oranı %79,38'dir. Ekran boyutu 5.84inç'tir.

Donanım

İki telefonda da 4 adet 2.36Ghz 4 adet 1.7Ghz'lik toplam 8 adet Cortex A53 bulunmaktadır. Yonga seti olarak Kirin 659 kullanılmıştır. Grafik işlemcisi olarak Mali T830'a sahiptir. 4Gb ram ve 64Gb hafıza ile gelir.

Batarya

Mate 10 Lite: 3340mAh. Micro usb ile şarj olur. Hızlı şarj desteklemez.
P20 Lite: 3000mAh. Type c ile şarj olur. 18W hızlı şarjı destekler. Hızlı şarj adaptörü kutusundan çıkar.

Diğer Özellikler

İkisinde de arka tarafta parmak izi sensörü bulunur ve yüz kilidi mevcuttur. P20 Lite'nin arka kapağı cam iken Mate 10 Lite'nin metaldir.

Mate serisi Note sersinin rakibi olduğu için her zaman tercih edilmesi mantıklı olan taraftır. Selef bir cihaz olmasına rağmen P20 Lite'den daha yüksek bir kalite algısına sahiptir.

Biraz daha detaylandırabilirsiniz :) Örneğin resimler ekleyebilirsiniz kamera performansları, batarya testleri, işlemci performansları gibi birçok eklenmesi gereken şey var. Üzgünüm, kötü bir inceleme olmuş.

Ek olarak iki telefonda eski telefonlar, bu zamanda hiçbirinin yüzüne bakılmaz. Pekte gerekli olan bir inceleme değil. Biraz daha günümüz telefonlarına bakarsanız daha güzel olacaktır diye düşünüyorum :)

Yani hangisi alınmalı? :D. Hangisi en ucuzsa o mu?
P20 Lite.
Biraz daha detaylandırabilirsiniz :) Örneğin resimler ekleyebilirsiniz kamera performansları, batarya testleri, işlemci performansları gibi birçok eklenmesi gereken şey var. Üzgünüm, kötü bir inceleme olmuş.
Doğru hocam detaysız oldu. İki telefon da elimdeyken test yapmaya P20 Lite ile başladım. Bitirdim ama Mate 10 Lite testlerini yapamadan sattım.
Bu zamanda bu 2 telefon da alınmaz ki, neden karşılaştırma yaptınız?
Sebep?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı