Huawei ve Xiaomi telefonlar Android kullanacak mı?

Burada bir gerçeklik var ben onu diyorum, Android'i ayakta tutan Google firmasıdır, nefret etsen de bir şey değişmiyor gerçek bu. Özel ROM'lar ile herkes uğraşamaz, böyle bir şey var sonuçta. Benim anlamadığım senin Google ile ne alıp veremediğin var, Google benim babamın firması değil ben sadece olan durumu söylüyorum, bugün Google'nin yerinde başka bir firma olsaydı onu derdim benim değişen bir şey yok.
Burada bir gerçeklikten bahsediyorum sevsen de sevmesen de ortada bir Google gerçeği var. Android varsa Google sayesinde var, Google servisleri yasaklanirsa Android'in market alternatifi yok.

Herkes özel ROM'lar uğraşamaz, kullanıcının böyle bir zorunluluğu yoktur.

Son düzenleme:
Laflarına dikkat et. Microsoft bir kere telefon sektöründe Huawei firmasından daha eski bir firma, moblie yazılım ile uğraşırken Huawei daha telefon yapmıyordu. İşletim sistemi yapmakla iş bitmiyor sadece işin mağaza tarafı var bir de. Samsung zamanında Tizen ve Bada ile denedi başaramadı, Microsoft Lumia modellerinde WP Mobile rakip oldu başaramadı. Bu iki firma Huawei'den kat kat fazla ARGE'si olan firmalar.
Google Fan’ıysan işe başlamak için form doldurabilirsin. Bu saatten sonra İnstagram yada facebook’dan daha büyük işler başarabilecek bir medya sistemi gelememesi gibi düşünce bu. Ne olacağını bilemezsin, eğer bildiğini düşünüyorsun G O O G L E Fanısın diyorum.

Bir şeyi bilmek için bir markanin fanı olmaya gerek yoktur. Google fani falan da değilim iğrenç şakalarını git başkasına anlat. Imkansiz bir şey demedim ama HarmonOS sisteminin tutma orani, tutmama ihtimalinden çok çok daha düşük.

Facebook bir Google firması değil, bu iş bir medya işi değildir.

Android mobil platformdaki en gelişmiş işletim sistemidir, öyle basit işler değil Android'e rakip olmak. Koskoca Apple, IOS sistemi bile baş edemiyor çünkü rakibine göre ucuz ve herkese açık bir sistem. Android'in pazar payini elinden almak çocuk oyuncağı olsaydi Samsung ve diğer Çinli firmalari çoktan işletim sistemi yapmışlardı. Bu iş sadece işletim sistemi yapmakla bitmiyor, işin diğer tarafları var. Market en önemli tarafi, kullanışlilik, işlevsellik, stabilite, optimizasyon gibi konularda var.
Huawei'nin Küresel Medya ve Iletişim Başkanı Joy Tan, farklı bir işletim sistemine geçmek için birkaç yıllık çalışmanın yeterli olmadığını, bu değişikliğin kullanıcı güvenine zarar vereceğini belirten Joy Tan şu anda Android işletim sistemini değiştirmeyi düşünmediklerini belirtiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı