Hükümet değişir ise ekonomide düzelme olur mu?

.

  • Olmaz.

    Oy: 55 29,4%
  • Olur.

    Oy: 35 18,7%
  • Uzun zaman da olur.

    Oy: 97 51,9%

  • Oy verenlerin toplamı
    187
Yapılan yol ve köprülerin hiç birisi ülkenin kendi parasıyla yapılmadı. Hepsinin geçiş garantisi var. Bu ülkede ekonominin rayına oturması aklı başında yöneticiler ile 20 seneyi bulur. Kısa vadeli hayal kurmayın. Daha seçime bile 2 sene var. 2 Senede dolar ne olur kim bilir. Yükseldikçe daha da batıyoruz. Battıkça çıkarmasıda o kadar uzun sürecektir.
 
Biz vergi ile geçinen bir hükümetiz. Ve üretim yapmaz da sadece vergileri arttırırsak kim gelire gelsin düzelmez. Zaten siyasetçilerde karışık. Kimi APO'nun heykelini dikeceğiz der. Kimi darbeye darbe demez. Kimi ekonomiyi batırır. Biz kime oy vereceğiz.
 
Bütün para camilere, yollara harcanmazsa, özel sektöre yatırım yapılırsa ve dış ilişkiler duzeltilirse bunları yapacak bir hükümet gelirse neden olmasın.
Evet. :D
Bu yıl 12 milyar TL diyanet bütçesine ayrılmış. Geri dönen roketler yapan uzaya günde onlarca uydu fırlatan bir firma olan SpaceX bütçesi 15 milyar TL.
 
Üretim olmadan ekonominin nasıl düzelmesini bekliyorsunuz ki şu an Türkiye tarihinde en büyük sanayi atılımlarını yaptığı halde ekonomi bu durumda eğer Akdeniz'de, Karadeniz'de doğal kaynak bulursa ve bunu işleyip kullanıp ihraç ederse belki üretim olmadan ekonomimizin düzelmesi söz konusu olabilir ama yakın tarihte bu çok kesin gözüyle bakamayız. Demek istediğim ekonomi hükümetin, kişilerin düzeltebileceği bir şey değil. Toplum olarak üretimi artırarak ekonomide gelişim olur.
 
Şunu da söyliyeyim bir yerde duymuştum sarayın yıllık masrafı 250 milyar TL mi neymiş. Milyar dediğim bin değil milyonun bir üstü. Eğer bu doruysa mevcut hükümet ile bir yere varılamaz. Yani bırakın masrafı o kadar büyük bir yapıya ne ihtiyaç var? Vergi kaçıranların peşine düşmeyip zar zor geçinen hatta bu zamanda hiç geçinemeyen seyyar esnafları sokaktan toplamakla hiçbir yere ulaşılamaz. Bir devlet halkına bakmazsa, halkına değer vermezse halkıda onu ciddiye almaz. Siz dua edin halk ayaklanmıyor. Adam domates üretecek fasülye üretecek ama o işini görebilmesi için alması gereken traktörün %300 küsurü vergi olacak. Adam niye yapsın ki? Benzin zaten ateş pahası, millet 300 binlik arabalara tüp takıyor. 300 TL'lik araba zenginlik göstergesi değil. 2-3SENE 100 binlik arabalar 300 oldu.
 
Bütün para camilere, yollara harcanmazsa, özel sektöre yatırım yapılırsa ve dış ilişkiler duzeltilirse bunları yapacak bir hükümet gelirse neden olmasın.

+Yol yapıyorlar Eyvallah'da arabamız yok başkanım.
-Şurda boş bir tarla var yol, cami, ve imamhatip yapın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı