Hükümet değişir ise ekonomide düzelme olur mu?

.

  • Olmaz.

    Oy: 55 29,4%
  • Olur.

    Oy: 35 18,7%
  • Uzun zaman da olur.

    Oy: 97 51,9%

  • Oy verenlerin toplamı
    187
Bende şu özgürlük muhabbeti yapanlara ayar oluyorum kardeşim kimin neyi özgür değil bu ülkede çok merak ediyorum? Isteyen istediği gibi yaşıyor, konuşuyor, eleştiriyor, giyiniyor ya da giyinmiyor, içen içiyor, yiyişen yiyişiyor ben 35 yaşındayım Antalya'da yaşıyorum daha bugüne kadar hiçbir kısıtlama ne gördüm ne de duydum.Sosyal medyalarda dolaşan şişirme bazı çıkışlara bukadar kaptırmayın kendinizi boşverin az hayatınızı yaşamaya bakın.
Komik olmayın. Komik olmaya çalışıyorsanız da 3 maymunu oynamayın bu konuda. İsteyen bir kişi istediği gibi hakkını sokaklarda arayabiliyor mu bu ülkede? Veya istediği zaman hakkını gerçekten eşit koşullarda arayabiliyor mu?
Bütün mesele yatırımcımı hocam? Yatırımcılar demokrasi olmadığı için mi? Özgürlük olmadığı içinmi gelmiyorlar. Kominist olan koca Çin ne kadar güvenli? Başında kral olan Arabistan bizden daha mı güvenilir?
Evet. Çünkü ekonomileri düzgün. Yatırımcı demokrasiyede bakar, çünkü parasını devlete kaptırmak istemez. Başında kral olması falan bir şey ifade etmez yatırımcı için. Yatırımcı parasını katlama derdinde. İşler düzgün ilerliyorsa, yatırımcının veya o ülkedeki halkın 'acaba ilerde mal varlığımıza bir şekilde el koyarlar mı?' düşüncesi yoksa yatırımcı gelir demeye çalışıyorum. Yani adam oraya zaten para kazanmaya geliyor, birde gider mi gitmez mi bu para diye düşünmek istemez.
 
Bende şu özgürlük muhabbeti yapanlara ayar oluyorum kardeşim kimin neyi özgür değil bu ülkede çok merak ediyorum? Isteyen istediği gibi yaşıyor, konuşuyor, eleştiriyor, giyiniyor ya da giyinmiyor, içen içiyor, yiyişen yiyişiyor ben 35 yaşındayım Antalya'da yaşıyorum daha bugüne kadar hiçbir kısıtlama ne gördüm ne de duydum.Sosyal medyalarda dolaşan şişirme bazı çıkışlara bukadar kaptırmayın kendinizi boşverin az hayatınızı yaşamaya bakın.
Ben de Antalya'da yaşıyorum. Antalya turizm gereği zaten metropol olmaya aday şehirlerden. Olaya o kadar mikro bakmışsın ki. Özgürlüğü sadece yeme içme ve sevişme olarak algılaman da çok saçma. Sokak ortasında seviş bakalım sevişebiliyor musun bu arada. :) Ramazan ayında yol ortasında yemek yiyemezsin Elazığ'da, Kayseri de. Bunlar senin verdiğin örneklere cevap.
Özgürlükten kasıt, düşünce ve gelişime vurulan setler için. Akademisyenler tutuklanıyor, üniversite öğrenicilerine karşı yapılan büyük bir engelleme var. Eğitimli olmak gerçekten suç ülkede. Doktorlara verilen değerden, mühendislerin asgari ücretlerinin, normal asgari ücret artışından etkilenmediğinin farkında mısın? Daha 4-5 sene önce 2 yıllık metal mezunlarına mühendislik verildi sırf İş Güvenliği uzmanı olabilsinler diye. Kararı da Hakan Şükür çıkarttı. Bu mühendislerin özgürlüğünü kısıtlıyor. Neden 2 yıllıkların özgürlüğü yok mu diyorsun da, sorulan soruları görünce ne dediğimi anlarsın. 90 puan çıkarıp atanamayan 40 puanla istediği ile atananlar. İmamların maaşları ile öğretmen maaşlarının farkları.

Bunlar sosyal özgürlük kısıtlamaları.
Ekonomik kısıtlara geleyim mi? Vergilerden söz açalım mı istersen. Neden 300 $'lık bir konsol bizde 8000 ₺'ye geliyor ondan bahsedelim mi? Araba alırken bir araba da devlete aldığımızdan mesela. Ya da alkol almak istediğimde bir kendime alırken 2 tane de devlet almak zorunda kaldığımdan.

İşte devlete vermekte sıkıntı yok ama saraya giden paralar, yandaşa harcanan paralar benden çıkıyor. Benim özgürlüğüm kalmadı. Ne düşüncemi söyleyebiliyorum, ne vergilerim bana geri dönüyor ne de ahlak konusu benim düşünceme göre oluşuyor.

Hepsi kendi yandaşlarına göre düzenlenmiş, üstelik onların sırtına kırbaç vurarak elde ediliyor.
 
@Pc.meraklisi
Diyanet bakanlığının 2021 bütçesi 13 milyar lira. Kültür bakanlığının 2 katı, sanayi ve teknoloji bakanlığının ise 1,5 katından fazla. Şimdi size bir soru sizce doğru bir şey mi bu yapılan? Diyanete neden bu kadar para veriyoruz kardeşim biz diye düşünüp bir kez olsun hakkını arayabildin mi? Herkes ortalıkta halk sokağa çıkmıyor abi bizim halkımız böyle izin verdi vs diyor. Tamam eskiden çıkmaya çıkmaya bu hale gelmiş olabiliriz fakat şuan neden sence kimse sokağa çıkmıyor? keyfinden mi? yoksa bir kısım işimden atılırım diye bir kısım hapse girerim diye yada bir kısım yok yere 'vatan haini' damgası yerim diye korktuğundan mı? Sen devam et hiçbir şey olmamış gibi yazmaya, bir gün herkesin tek sorunu bu olunca görürüm hepinizi.
 
@Arsenik çok güzel demişsiniz hocam. Bundan bahsettim bende. Tam tersine üretim artmasına rağmen döviz artıyor. Bir olayı incelerken her açıdan bakmak gerekli siyaset diplomoasi tarih ekonomi silah istihbarat aklınıza ne gelirse. İleri de Türkiye kendi bölgesindeki en büyük güç olacak. Nasıl ki Avrupa Almanya'nın himayesi altında ise orta doğuda Türkiye'nin himayesi altına girecek. Türkiye orta doğunın efendisi olacak. Her süreç sancılıdır ödenmesi gereken bedeller vardır. Her şeyin bir zamanı var. Dünyada kartlar yeniden dağıtılıyor masa yeniden kuruluyor. Yeni masada güçlü bir şekilde oturacağız. O zaman her şey bizim için daha iyi olacak , çok daha rahat olacağız.
Güzel hayalmiş, ABD sence Türkiye'nin Orta Doğu'da güç olmasına izin verir mi? Şu an bize uygulanan yaptırımların sebebi zaten Erdoğan hükümetinin agresif dış politikası. Daha S-400 almak için aylarca uğraşan bir ülke Orta Doğu'ya sahip olacakmış, 40 yıldır PKK ile mücadele etmemiz rağmen hala bitmedi. Orta Doğu'ya sahip olabilme potansiyeli olan tek ülke ABD'dir bir kere. Şu an alım gücümüz İsrail'den bile daha beter durumda. Siz cidden bu ülkenin bağımsız, kendi kararlarını verebildiğine mi inanıyorsunuz? Brunson'u vermiyeceğiz dediler, sonra acıdıkta saldık oldu.
 
Güzel hayalmiş, ABD sence Türkiye'nin orta doğu'da güç olmasına izin verir mi? Şu an bize uygulanan yaptırımların sebebi zaten erdoğan hükümetinin agresif dış politikası. Daha S-400 almak için aylarca uğraşan bir ülke orta doğu'ya sahip olacakmış, 40 yıldır PKK ile mücadele etmemiz rağmen hala bitmedi. Orta doğu'ya sahip olabilme potansiyeli olan tek ülke ABD'dir bir kere. Şu an alım gücümüz İsrail'den bile daha beter durumda. Siz cidden bu ülkenin bağımsız, kendi kararlarını verebildiğine mi inanıyorsunuz? Brunson'u vermiyeceğiz dediler, sonra acıdıkta saldık oldu.

:) ABD mi? ABD'nin uğraştığı belalardan haberiniz var mı? Yok. ABD'nin izlediği dış politikadan haberiniz var mı? Yok. Dünyadaki siyasetten haberiniz var mı? Yok. Türkiye'nin izlediği diplomasiden haberiniz var mı? Oda yok. Olsa zaten bu kadar saçma bir şekilde konuşmazdınız. İsrail dediğiniz devlet Türkiye'den sonra bu coğrafyadaki en güçlü devlet. 'İsrail'den bile' demek yanlış. Birkaç yazar tavsiye edeyim istersen. Ülkeler arasındaki siyaseti dünya siyasetini daha iyi takip edersin, bir şeyler kaparsın.
 
:) ABD mi? ABD'nin uğraştığı belalardan haberiniz var mı? Yok. ABD'nin izlediği dış politikadan haberiniz var mı? Yok. Dünyadaki siyasetten haberiniz var mı? Yok. Türkiye'nin izlediği diplomasiden haberiniz var mı? Oda yok. Olsa zaten bu kadar saçma bir şekilde konuşmazdınız. İsrail dediğiniz devlet Türkiye'den sonra bu coğrafyadaki en güçlü devlet. 'İsrail'den bile' demek yanlış. Birkaç yazar tavsiye edeyim istersen. Ülkeler arasındaki siyaseti dünya siyasetini daha iyi takip edersin, bir şeyler kaparsın.
Türkiye'nin değil tek adam hükümetinin diplomasisi Avrupa birliğini kızdırmak, agresif politikalar. Şu an ABD'nin dış politikada bir tehditi yok, sence var mı? Bombalanmamamızın tek sebebi NATO'da olmamız.
 
Türkiye'nin değil tek adam hükümetinin diplomasisi Avrupa Birliği'ni kızdırmak, agresif politikalar. Şu an ABD'nin dış politikada bir tehditi yok, sence var mı? Bombalanmamamızın tek sebebi Nato'da olmamız.

Bişeler anlatayım madem. Çin diye bir ülke var bilirsiniz. Dünyada en çok üretim yapan devlet. Nüfüsü en fazla olan. 150 tane olası dünya savaşı simülasyonu yapmış Amerika'yı 150 simülasyonda da yenmiş. Ordusu ve istihbaratı günden güne gelişen birkaç yıl içinde dünyanın süper gücü olacak bir dev. Avrupa günden güne kan kaybedereken Afrika'daki sömürgelerini kaybediyorlar, siyasal imajlarını Rusya'nın Çin'in ve Türkiye'nin gelişen siyasal gücü altında ezilmeye başlayan bir Avrupa. ABD artık dünyanın süper gücü değil. Afganistan'dan ordusunu çekiyor. Suriye'deki terör varlığını Rusya'ya bırakıyor. Libya'da Türkiye'yi destekleyip Çin'in önünü kesmeye çalışıyor. Elindeki son güç doları kullanıyor ama dolarda yavaş yavaş gücünü kaybediyor. Akdeniz'de alttan alta Türkiye'yi desteklemese de mecbur Türkiye'nin arkasında duruyor. Müttefiki İsrail'i kaybediyor. Avrupa'daki en güçlü dostu İngiltere'nin karşısına geçtiğine şahit oluyor. Alın size ABD politikası alın size ABD'nin başındaki tehditler. Artık ABD derin devletinin Türkiye gibi bir devleti kaybetmeye tahammüllü yok izlediği politikadan bu çok 'net' anlaşılıyor. Tabi izlediği politikadan haberiniz varsa. Dünyada artık 10 yılda olacak şeyler 1 yılda oluyor. Bana 5 yıl önceki olaylardan bahsediyorsunuz. Bilgileri güncellemek lazım.
 
Bişeler anlatayım madem. Çin diye bir ülke var bilirsiniz. Dünyada en çok üretim yapan devlet. Nüfüsü en fazla olan. 150 tane olası dünya savaşı simülasyonu yapmış Amerika'yı 150 simülasyonda da yenmiş. Ordusu ve istihbaratı günden güne gelişen birkaç yıl içinde dünyanın süper gücü olacak bir dev. Avrupa günden güne kan kaybedereken Afrika'daki sömürgelerini kaybediyorlar, siyasal imajlarını Rusya'nın Çin'in ve Türkiye'nin gelişen siyasal gücü altında ezilmeye başlayan bir Avrupa. ABD artık dünyanın süper gücü değil. Afganistan'dan ordusunu çekiyor. Suriye'deki terör varlığını Rusya'ya bırakıyor. Libya'da Türkiye'yi destekleyip Çin'in önünü kesmeye çalışıyor. Elindeki son güç doları kullanıyor ama dolarda yavaş yavaş gücünü kaybediyor. Akdeniz'de alttan alta Türkiye'yi desteklemese de mecbur Türkiye'nin arkasında duruyor. Müttefiki İsrail'i kaybediyor. Avrupa'daki en güçlü dostu İngiltere'nin karşısına geçtiğine şahit oluyor. Alın size ABD politikası alın size ABD'nin başındaki tehditler. Artık ABD derin devletinin Türkiye gibi bir devleti kaybetmeye tahammüllü yok izlediği politikadan bu çok 'net' anlaşılıyor. Tabi izlediği politikadan haberiniz varsa. Dünyada artık 10 yılda olacak şeyler 1 yılda oluyor. Bana 5 yıl önceki olaylardan bahsediyorsunuz. Bilgileri güncellemek lazım.
Simülasyonlar hiçbir şey ifade etmez, işin pratiği çok daha farklı olur her zaman. Artık orduların çekilmesi, sömürgelerin kalkması çok normal, savaşlar silahlarla değil ekonomiyle yapılıyor artık. Dolar arttırılmıyor, TL değer kaybediyor her zaman, adamlar gerçekten dolar ile TL alakalı bir hamle yapsalar bütün ülkenin g*tünden kan alırlar merak etme. Savaş yapsalar Türkiye'nin hayatta kalmasına imkan yok, ülkenin askeri gücünü bir Çinle, Rusyayla, ABD'yle karşılaştır ne kadar kötü olduğunu görürsün, adamların savaşı kazanması bir nükleer bombaya bakar. Çinin şu an durumu belli değil, diğer ülkeler COVID-19'dan dolayı yaptırım uygulayabilirler belki. ABD'nin istediği şey petrol, nerede petrol oraya gider, baktı petrol bitiyor daha fazla alamıyor, adam oradan çekilir, geri kalanlar zaten 1. ve 2. dünya savaşından kalmış şeyler bilgileri güncellemek lazım :)
 
Simülasyonlar hiçbir şey ifade etmez, işin pratiği çok daha farklı olur her zaman. Artık orduların çekilmesi, sömürgelerin kalkması çok normal, savaşlar silahlarla değil ekonomiyle yapılıyor artık. Dolar arttırılmıyor, TL değer kaybediyor her zaman, adamlar gerçekten dolar ile TL alakalı bir hamle yapsalar bütün ülkenin g*tünden kan alırlar merak etme. Savaş yapsalar Türkiye'nin hayatta kalmasına imkan yok, ülkenin askeri gücünü bir Çin'le, Rusya'yla, ABD'yle karşılaştır ne kadar kötü olduğunu görürsün, adamların savaşı kazanması bir nükleer bombaya bakar. Çin'in şu an durumu belli değil, diğer ülkeler COVID-19'dan dolayı yaptırım uygulayabilirler belki. ABD'nin istediği şey petrol, nerede petrol oraya gider, baktı petrol bitiyor daha fazla alamıyor, adam oradan çekilir, geri kalanlar zaten 1. ve 2. dünya savaşından kalmış şeyler.

Sana diyorum ki bak şunlar şunlar şunlar yapılıyor. Hamleler bu yönde yapılan hareketler bu yönde işliyor. Plan bu. Bana farklı şeyler anlatıyor. Nükleer bombadan TL'den falan bahsediyorsun. Sana nükleer bomba hiçbir işe yaramıyor mu dedim TL çok değerlimi dedim. Şurada nokta atışı yapmışsın yakaladığım başka bir yer yok. Evet ABD'nin planı Çin'i tazminat altında bırakmak ya da 5'e bölüp yok etmek. Olur mu? Tartışılır. Bana kalırsa hiçbir halt olmaz. Birşey demek istiyorsan bak şunu şunu dedin ama bunun asıl amacı şu ya da bu şöyle değil yanlış biliyorsun demen lazım. Bende ona göre cevap veriyim. Dünya savaşının olayla ne alakası var ya da Türkiye'nin yok olacağının olayla ne ilgisi var onu da çözemedim. Sömürge kalkıyor demişsin hiçbir zaman kalkmadı ki? Sömürge zaten doğrudan ekonomi ile alakalı evet savaşlar ekonomi ile yapılıyor. O yüzden sömürgeler çok önemli zaten. Konuyu başka yere çekmessen iyi olur ki konu kayıpta kilit yemesin.
 

Geri
Yukarı