Hukuk mu İİBF mi?

Masterkenobii

Hectopat
Daha fazla  
2500 sıralama yaptım. Normalde hedef Ankara hukuktu ancak çok fazla önermeyen var. Bu sıralamada İİBF için çok iyi diyebileceğimiz ODTÜ, Özyeğin vs. gelmiyor. YTÜ, Hacettepe, Marmara yazabilirim ama çok kararsız kaldım. Bir meslek takıntım yok hukuk İİBF fark etmez. Sizin görüşleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
2500 çok iyi ama yanlış bir tercihle hiçbir anlamı olmayabilir. Meslek takıntısından ziyade gelecekte ne iş yapmak istediğinizi iyi düşünün derim çünkü iki fakültede de bol bol mezun var ve iş olanakları, iş imkanları ile maaşları belli. Gerekirse düşündüğünüz bölüme ve üniversiteye gidenleri bulup konuşup.

Ülkede yüz binlerce işsiz İİBF mezunu var. Eğer Mali müşavir olmayacaksan boşu boşuna okursun. Sonra ben ekonomistim diyerek BİM'de çalışırsın. Hukuk okursan avukatlık, savcılık, hakimlik, noterlik, uzlaştırmacılık önü açık... İİBF önermiyorum. Hukuku önermeyenler neye dayanarak önermiyor mesela? Okul şartları mı? Veya ne. Hukuk çok önemli bir bölümdür. İktisat mezunu olunca herhangi bir vasfın olmuyor diplomanla. Ama hukuk öyle değil. Ama hiç alakasız iki bölüm. Sen ne istiyorsun hedefin ne? Sevdiğin yapmak istediğin meslek ne. Defterlerin arasına gömülüp hesap kitap yapmaksa buyur İİBF'ye. Yok ben hukukçu olurum diyorsan da hukuka. İnsanların sözlerine bakma. Kendi hedefine odaklan. Mantık dersen ben kesinlikle hukuk derim.

Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Ülkede yüz binlerce işsiz İİBF mezunu var.
Saçmalık. Maksimum 50 bin işsiz vardır ki bunların da büyük bir kısmı işgücüne dahil olmadığından işsiz sayılmaz.

Eğer Mali müşavir olmayacaksan boşu boşuna okursun.
İİBF okuyanların küçük bir kısmı Mali Müşavir ki YMM maaşı 200 bin TL civarlarına kadar çıkabiliyor.

Sonra ben ekonomistim diyerek BİM'de çalışırsın.
2500 sıralama yapan biri BİM kasiyeri mi olacak?

Hukuk okursan avukatlık, savcılık, hakimlik, noterlik, uzlaştırmacılık önü açık...
Bunların hepsinin zorlu sınavları var. Birkaç sene çalışıp ta anca girebiliyorlar. İİBF mezunları da hakim olabiliyor ayrıca.

Hukuk çok önemli bir bölümdür. İktisat mezunu olunca herhangi bir vasfın olmuyor diplomanla. Ama hukuk öyle değil.
Yanlış bilgi. Hukuk mezunu olunca da bir vasfın olmuyor. Vasıflar tamamen kendi çabana yani HMGS ve bilimum sınava bağlı.

Hukuku önermeyenler neye dayanarak önermiyor mesela? Okul şartları mı? Veya ne?
Derslerin ve mezuniyet sonrası girilecek sınavların zorluğu sebebiyle önerilmeyebiliyor.

Ama hiç alakasız iki bölüm. Sen ne istiyorsun hedefin ne? Sevdiğin yapmak istediğin meslek ne. Defterlerin arasına gömülüp hesap kitap yapmaksa buyur İİBF'ye. Yok ben hukukçu olurum diyorsan da hukuka.
Bu bölümler hakkında hiçbir şey bilmiyorum da diyebilirdin.

İİBF önermiyorum.
İnsanların sözlerine bakma. Kendi hedefine odaklan.
Hedef gösteriyorsun ve sonra da insanların sözlerine bakma diyorsun. Bambaşka bir zıtlık.

Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Saçmalık. Maksimum 50 bin işsiz vardır ki bunların da büyük bir kısmı işgücüne dahil olmadığından işsiz sayılmaz.

İİBF okuyanların küçük bir kısmı Mali Müşavir ki YMM maaşı 200 bin TL civarlarına kadar çıkabiliyor.

2500 sıralama yapan biri BİM kasiyeri mi olacak?

Bunların hepsinin zorlu sınavları var. Birkaç sene çalışıp ta anca girebiliyorlar. İİBF mezunları da hakim olabiliyor ayrıca.

Yanlış bilgi. Hukuk mezunu olunca da bir vasfın olmuyor. Vasıflar tamamen kendi çabana yani HMGS ve bilimum sınava bağlı.

Derslerin ve mezuniyet sonrası girilecek sınavların zorluğu sebebiyle önerilmeyebiliyor.

Bu bölümler hakkında hiçbir şey bilmiyorum da diyebilirdin.

Hedef gösteriyorsun ve sonra da insanların sözlerine bakma diyorsun. Bambaşka bir zıtlık.

Peki İİBF de bu sıralamada ne yazılır ki?

Peki İİBF de bu sıralamada ne yazılır ki?
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yazılabilir. İstanbul için ise Yıldız İktisat veya İşletme yazılabilir. Bu 3 bölümün mezunları hemen hemen benzer iş ve sektörlerin içinde olduğundan üçü de mezuniyet sonrası üzmez diye düşünmekteyim. Tabi bence öncelik ODTÜ olmalı.

Eğer hukuk düşünürseniz o sıralamalarda Ankara Hukukun kontenjan değişimi sonrası gelmesi biraz zor gibi ama yine de listenizde olsun. Hacettepe, Gazi, istanbulu da arkasına ekleyebilirsiniz. İktisat düşünürseniz de ytü türk alman odtü gibi devletler ya da ekonomik imkan varsa bilkent yüzde 50 burslu düşünmeniz çok iyi olacaktır. Bu arada Ankara Hukukta okuyorum okulu önermeyen insanlar tam olarak ne konuda önermiyorlar merak içerisindeyim. Ankara Hukukun hukuk tercihi yapacak birinin listesinin başında olması gerektiği çok açık çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı