Yılbaşından önce alınması mantıklı olan bileşenler nelerdir?

mib696

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, kısa zaman önce hazır sistem bakıyordum fakat parçaları tek tek almak aynı fiyat hatta bazen daha ucuza denk geliyormuş. Bütçem şu an 35.000 civarında ama bu fiyatları verip 2026 yılında 16 GB RAM ile oynamak açıkçası kulağa biraz saçma geliyor. 7500F 9060XT 16 GB RAM sistemler 45.000 civarı ama şu an onu karşılayamayacağım için ve acelem de olmadığından en azından 2x16 GB RAM ve birkaç diğer bileşen alıp sistemi param oldukça tamamlamak fikrindeyim.
Size sorum RAM hemen alınmalı mı yoksa fiyatları düşer mi? 30-35 olan bütçemde ilk hangi parçaları almalıyım?
Aklımdaki sistem bu sizlerin de iyileştirmesi varsa duymak isterim. Teşekkürler.

AMD Ryzen 5 7500F - İşlemci.
PowerColor 9060XT - 16 GB VRAM Ekran Kartı.
ASUS Prime B650M-R - Anakart.
Patriot Viper Venom 6000MHz CL30 2x16 GB - RAM.
Kingston Renegade SRNGS 1TB M.2 - SSD.
Cougar MX220 650W - Kasa.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - İşlemci Soğutucu.

RAM fiyatları 1 yıl düşmez gibi duruyor ekstra zam gelir mi bilemiyorum ama şu anda önceliği Ekran kartı- RAM - SSD - Anakart - Kasa ve PSU - Soğutucu şekinde sıralayabiliriz.

9060 XT hazır sistem alıp geçin ek RAM alırsınız 32 GB olur mis gibi kullanırsınız.

Bence alacaksanız en fazla 1x16 GB RAM alın. Şahsen bu kadar parayı RAM'e vermek bana saçma geliyor. Şimdilik 16 GB RAM, 1080p'de çoğu oyun için yeterli. Benim gördüğüm bir STALKER 2'de yetmiyordu.

Render'la, Adobe programlarıyla işiniz yoksa bütçeniz kısıtlı olduğu için 16GB RAM'de kalın. Bütçenin 1/3'ünü verdiğinize değmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı