Hukuk mu tercih edilmeli yoksa psikoloji mi?

YusufSirac

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Tm öğrencisiyim ve YGS sonuçları açıklandı. puanlarım beklediğimin çok altında geldi ama yinede başkalarına oranla iyi sayılır. YGS 5 puanım 304 geldi. LYS puanımda aşağı yukarı böyle gelir herhalde.
Bildiğiniz üzere tm üzerinden gidebileceğimiz fazla hatırı sayılır meslek yok. Özel veya devlet hangisi gelirse gitmeyi düşünüyorum.
Sizce psikoloji mi okursam daha rahat bir hayatım olur yoksa hukuk mu okursam ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedenlerini yazarsanız eğer daha memnun olurum. Mesela geçen bir yazıda 30 yılda verilmeyen hukuk mezunu son 5 yılda verilmiş diye yazıyordu. Böyleyse eğer yakın zamanda işletme bölümü gibi çok mezun veren bir bölüm olmaz mı ? İş olanakları azalmaz mı ?

Yazdıklarınıza göre iş olanakları azalacaktır. Psikoloji okumak istiyorsan iyi bir yerde okuman lazım yani özel falan paklamaz. Benim özelde hukuk oku yazma sebebim buydu. Hukuk okursan işsiz kalmazsın tahminim. Hukuk okuyupta çevremde işsiz kalan görmedim. Psikolojinin önü açık ama Türkiye gibi bir yerde ne kadar açık bilemiyorum. Özellikle Amerika'da çok değer veriliyor. İnsan ilişkilerinin zayıf , yüzeysel yani bireyci görüş hakim olan ülkelerde çok değer görürsün.

Bak benim nişanlım psikoloji okuyor, İstanbul Universitesi'nde. İlk 6000. sıradaydı öyle tercih etti. Bu sene mezun olacak inşaallah. Diyeceğim o ki, psikolog açığı çok hem devlette hem özelde. Kpss' de atamaları yüksek. Özelde de çalışma olanakların çok geniş.
Eğer hukuk fakültesi okumayı düşünüyorsanda çok aktif olman lazım. Bir tanıdığım avukatlık yapıyor. Şimdi durumu gayet iyi. Fakat bu iyi duruma gelene kadar çok koşturdu. En az 5-6 sene iş koparman lazım özelden çalışmak istersen. Fakat ben devlette olurum dersen atamaları psikoloğa göre çok çok az. Karar senin hukuk okumak yada psikoloji okumak sıkıntı değil. Okuduktan sonra hangi işi nasıl bir çalışma standardında yaptığın önemli. Hukuk okuduktan sonra iş hayatında yıpranma payın çok daha yüksek.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) de güzel. Şu an revaçta ve devlette atamaları rahat. Ablam şu an Ankara Üniversitesinde PDR okuyor. Tercihlerin arasına ekleyebilirsin.

Psikoloji özel sektör için rahat ve güzel bir meslek. Açığı fazla olan bir meslek. Zaten millet gittikçe kafası bozulmaya başladı. Bütün milletin kafası , sinirleri bozuk. Bence psikoloji oku.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı