"Hukuk neden sözel bir bölüm olmalı?" sorusunun cevabı

Benim hiç çalışmadan sözelde derece yapmış olmam mantık, muhakeme gibi becerilerden yoksun olduğumu mu gösteriyor şimdi? Veya sözel derslerin kalitesiz, sözelcilerin kalitesiz insanlar olduğunu mu?

Sizin değil, sözel alanın kalitesiz olduğunu gösteriyor. Ve eğer mantık, muhakeme becerileriniz varsa, bunu sınavda ispatlamanız gerekir. Hiç çalışmadan derece sıralamasına girmek sizce normal mi?

Fakülte sayısının fazlalığından dolayı ülkedeki hiçbir bölüm yeterli kaliteyi göstermiyor, buna hukuk da dahil. Ama hukuk eğer sözelde olsadı, şu anki durumundan daha da kötü olurdu.

Şu anki durumundan daha kötü olacağını ispatlayabilir misiniz? Bu bir varsayım. "Fakülte sayısının fazlalığından" diye genel geçer bir cümle yine sorumu cevaplamıyor. Ben size hukuk bölümü şu an kaliteli mi diye sordum. Ya evet dersiniz, ya da hayır. Sıyrılmaya çalışmaya hiç gerek yok.

Sizin değil, sözel alanın kalitesiz olduğunu gösteriyor. Ve eğer mantık, muhakeme becerileriniz varsa, bunu sınavda ispatlamanız gerekir. Hiç çalışmadan derece sıralamasına girmek sizce normal mi?

Neden normal olmasın? 15 yaşındaki çocukların, üstün zekalı diyerek sınıf atlatılması ve YKS sınavına girmesi ne kadar normalse bu da çok normal bir durum.

Cevabım aslında çok net ama sanırım işinize gelmiyor hocam anlamadım yani. Verdiğim cevap gayet anlaşılırdı. Ülkede genel olarak zaten eğitim sistemi kalitesiz.

Cevabım aslında çok net ama sanırım işinize gelmiyor hocam anlamadım yani. Verdiğim cevap gayet anlaşılırdı. Ülkede genel olarak zaten eğitim sistemi kalitesiz.

İşime gelmiyor değil. Genel cümleler kurmuyorum ben fark ettiyseniz en başından beri. Hukuk kaliteli mi kalitesiz mi? Cevap kalitesiz ise, olmayan kalitenin nesi düşecek sözele geçince? Cevap kaliteli ise şu anki hukuk sistemi neden yerle bir o zaman, 1999'dan beri mezun veriliyor?

Cevap zaten belli. "Sözele geçse kalite düşer." demek saçma değil mi sizce de? Olmayan kalitenin nesi düşecek? Ha varsayalım ki kalite var, "Kalite düşecek." demek yine sizin kendi yargınız, kendi varsayımınız olur. İspatlamanız gerekir. Net bir ispat sunmuyorsunuz kalitenin ne türde, nasıl düşeceğiyle ilgili. Hakimler yanlış kararlar mı verecek mesela? Öğrenciler ezberci olduğu için derslerden kaytaracak mı? Nasıl bir kalite (olmayan kalite) düşmesi?

Hukuk sözele geçerse, hukuk bölümünü kazanmak için sorulacak soruların hepsi ezbere dayalı bilgi soruları olacağı için, o bölümlere yerleşecek öğrencilerin kalitesi azalmış olacak. Sadece ezberi iyi olan biri de hukuk tercih edebilecek. böyle bir durumda bölümün de kalitesi azalmış olacak. Kurduğum cümleler gayet net.

Hukuk şu an kaliteli bir bölüm mü kalitesiz bir bölüm mü?

Hukuk bölümünün sözele geçmesini savunmakla tıp bölümünün sözele geçmesini savunmak aynı şey gibi geliyor bana. Sonuçta tıp fakültesini kazandıktan sonra da matematikle işi olmuyor öğrencinin. Tamamen ileri seviye biyoloji eğitimi. Ama ikisi de sözele geçmemeli tabii, orada okuyan öğrenciler daha çok sayısal mantığa ve analitik zekaya sahip olmalı. Matematik sınavı da aslında o yüzden bölüme girene kadar gerekli. Çünkü muhakeme, analitik düşünme ve mantık soruları, üniversite sınavının AYT kısmında sadece matematik bölümünde soruluyor.

Alakası yok matematik yapamayıp da bu ülkeyi kurtaracak bir sürü kişi tanıyorum.

Mühendis' ın ne mühendisi olduğuna göre değişir.
Mesela ziraat, Kimya ve Medikal alanlarda eğitim görüyorsa biyolojide gerekir yada adam elektronik mühendisliği mezunu biyomedikal alanında işe gitmek isterse ne olacak biyerden temel seviye insan anatomisi bildiğine dair formasyon yada sertifika falan mı alıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…