Hukuk okunur mu?

nrywq4

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba dostlar, hukuk okunur mu? Avukatlık icin değil, hakim savcılık icin. Kucuklukten beri hayalim var ancak cok fazla hukuk mezunu oldugu ıcın birazcık arada kaldim. Sizin du. Sunceleriniz neler bu bölüm hakkında okuması falan nasıl bir bolum? Okuyan ya da mezun olan abi/ablalarim pişman mısınız hukuk okudugunuza?

Merhaba dostlar, hukuk okunur mu? Avukatlık icin değil, hakim savcılık icin. Kucuklukten beri hayalim var ancak cok fazla hukuk mezunu oldugu ıcın birazcık arada kaldim. Sizin du. Sunceleriniz neler bu bölüm hakkında okuması falan nasıl bir bolum? Okuyan ya da mezun olan abi/ablalarim pişman mısınız hukuk okudugunuza?

Avukatlık tavsiye edilmiyor. Hakim ve savcı olmakta dünyanın en zor şeylerinden biri. Bence okunmaz.

Hocam valla bu saatten sonra masa başı meslek okuyarak bir halt olmaz. Hukuk, öğretmenlik, mühendislik gibi mesleklerin hiçbir kıymeti kalmadı. Şu anda sanayide çalışan usta, fabrikada makine teknisyeni, inşaatta amele çok daha fazla kazanıyor. Eğer ki bir idealiniz varsa ve ailenizin durumu iyiyse ve çevreniz de genişse okunur. Yoksa asgari ücrete iş bulabilirseniz girersiniz zaman içinde de belki bir seviyeye gelirsiniz.

Hocam vallahi bu saatten sonra masa başı meslek okuyarak bir halt olmaz. Hukuk, öğretmenlik, mühendislik gibi mesleklerin hiçbir kıymeti kalmadı. Şu anda sanayide çalışan usta, fabrikada makine teknisyeni, inşaatta amele çok daha fazla kazanıyor. Eğer ki bir idealiniz varsa ve ailenizin durumu iyiyse ve çevreniz de genişse okunur. Yoksa asgari ücrete iş bulabilirseniz girersiniz zaman içinde de belki bir seviyeye gelirsiniz.

Bu pek de doğru bir yaklaşım değil hocam. Üniversite, bölüm ne olursa olsun insanın hayatını her anlamda değiştiriyor. Kişi paranın nereden geleceğini bilemez yani. Ataması yok diye öğretmenlik okumazsın bir bakmışsın okuyan adam atanmış iş başı yapmış her sene 4 aydan fazla tatil yapıp 60-70K'da maaş alıyor. Üniversite okumak boş dersin bir bakmışsın üniversitede edindiğin çevre ile yurt dışına çıkmış, farklı alanlara yönelmişsin. O yüzden bu yaklaşımdan biraz uzaklaşmak gerektiğini düşünüyorum ben. Eğer kişi gerçekten bir bölümü okumak istiyorsa da okumalı.

Bu pek de doğru bir yaklaşım değil hocam. Üniversite, bölüm ne olursa olsun insanın hayatını her anlamda değiştiriyor. Kişi paranın nereden geleceğini bilemez yani. Ataması yok diye öğretmenlik okumazsın bir bakmışsın okuyan adam atanmış iş başı yapmış her sene 4 aydan fazla tatil yapıp 60-70K'da maaş alıyor. Üniversite okumak boş dersin bir bakmışsın üniversitede edindiğin çevre ile yurt dışına çıkmış, farklı alanlara yönelmişsin. O yüzden bu yaklaşımdan biraz uzaklaşmak gerektiğini düşünüyorum ben. Eğer kişi gerçekten bir bölümü okumak istiyorsa da okumalı.

EA'da hukuktan baska güzel bir meslek yok bana kalırsa ben her şeye rağmen sansımı deneyeceğim :)

EA'da hukuktan baska güzel bir meslek yok bana kalırsa ben her şeye rağmen sansımı deneyeceğim :)
YBS okuyup mezun olur olmaz güzel yerlerde işbaşı yapan tanıdıklarım var. Ancak kendilerini, özellikle dillerini, çok geliştirdiler. Ne yaparsan yap vizyonunla alakalı bir şey olduğunu düşünüyorum. Hakimlerin iş yükü çok fazla, vicdanen ağır yüklere giriyorlar. Ne kadar fazla çalışsan da ay sonunda cebine aynı meblağ girecek ama sonuçta mesleğe girer girmez sabit ve güzel denebilecek bir maaşın olacak. Diğer mesleklerde ise vizyonunu geliştir devamı gelecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı