YBS daha iyi bir yönelim olacaktır diye düşünüyorum, güzel bir karma bölüm. Mezun olunca şu olabilirsin gibi net bir yol ayrımı olmaması biraz göz korkutucu ama karma bölüm olması geleceği düşünürsek daha iyi geliyor bana. Avukat ya da savcı olmak istiyorum gibi düşünceler dışında seçilecek bir bölüm değil bence hukuk, dersleri genel olarak çok ezber.
YBS bölümü mühendislik gibi kodlamanın derinine pek inmiyor zaten, bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım YBS derslerini daha eğlenceli bulmuştu mesela. Biraz da zevk meselesi.
Bu yazı tamamen özneldir bu arada, YBS'nin hukuktan daha iyi bir seçenek olduğuna inanıyorum. Genel olarak sana daha uygun bir bölüm diye düşünüyorum.
Ha bir de bu ve önümüzdeki yılları da düşünürsek YBS'de fazla bir yığılma olabilir. Hocalarımız tüm sene boyunca derslerden ziyade yaptığın işte iyi olmanın önemini anlattılar. "vay sen YBS okudun gel bakalım bizim şirkete" anlayışından ziyade "vay ne kaliteli eleman" anlayışı olacak.
Zaten derslerden ziyade insanlardan bir şeyler öğreniyorsun, YBS derslerinden ziyade hocalar ve diğer insanlardan bir şeyler öğreneceksin.