Hukuk vs YBS

Yakınlarına ne oluyormuş, yakınların destek veriyor diye illa o mesleği seçmek zorunda değilsin. Gözünü kapattığında hangi meslekle ilgili hayal kuruyorsan onu seçeceksin.
İkisiyle de kurabiliyorum sorun o zaten,sadece YBS biraz daha ağır basıyor.

Hukuk kazanmak neden bu kadar zor gibi algılanıyor. Ben mühendislik mezunuyum girdiğim sene sayısal çözmeme rağmen sadece AYT matematik netim sayesinde bile anadoluda devlet üniversitelerinde birçok Hukuk fakültesi kazanabiliyordum.

Az biraz türkçe coğrafya tarih çözebilen birisi çok iyi bir matematik neti yapmasa bile rahatlıkla Hukuk kazanabilir.
Hocam zor olduğundan bahsetmedim. Benim istediğim bölümü iyi çalışan birisi 1 ayda gözü kapalı kazanır. Ama herkes yapamaz çünkü 10 ay denizin üstündesiniz. Yapa bilirliğinden bahsettim. Bence hukuk ybs'den daha zor

Hocam zor olduğundan bahsetmedim. Benim istediğim bölümü iyi çalışan birisi 1 ayda gözü kapalı kazanır. Ama herkes yapamaz çünkü 10 ay denizin üstündesiniz. Yapa bilirliğinden bahsettim. Bence hukuk ybs'den daha zor
Katılıyorum,dersler daha zor olsa gerek duyduğum kadarıyla öyle bir his veriyor insana. Ama yine de her şeyden öte iki bölümün de böyle iyi ve kötü yanlarını tamamen gözümün önüne koymam gerekiyor, biraz fazla rasyonel bir insanım.

Katılıyorum,dersler daha zor olsa gerek duyduğum kadarıyla öyle bir his veriyor insana. Ama yine de her şeyden öte iki bölümün de böyle iyi ve kötü yanlarını tamamen gözümün önüne koymam gerekiyor, biraz fazla rasyonel bir insanım.
Hocam benim oyum hukuktan yana. Sizin hayatınız son sözü siz söyleyeceksiniz. Çevrenizdeki YBS ve Hukukçulara internet üzerinden ulaşın. Biz çok kişi yorum yaptı bir çoğumuz ne YBS nede Hukukcuyuz. Ben kendi yapacağım mesleğe başlamadan bile 15 den fazla adamla görüştüm. Bu işi yapan en alttaki ve üstteki adama kadar ulaştım (ulaşa bildiğim kadarıyla) En üstün iki altına kadar ulaşa bildim. Ama bu mesleği yapacağıma son olarak noktayı koydum.

Mesleği yapan birinin alacağınız her hangi bir kelime bile bizim vereceğimiz en iyi cümlelerimizden bile daha kıymetli. Ben denizci olmak istiyorum denizci olmayan adamlara sordum yapılmaz, edilmez, bir sürü şey diyorlar niye diyorum kaç ay geminin üstündesin diyorlar mantıklı bir açıklamaları bile yoktu :D Mesleğin içindeki kamarota sordum 2. kaptana sordum bir çoğu yapılır dedi ve cidden samimi tavsiye verdiler.

Hocam benim oyum hukuktan yana. Sizin hayatınız son sözü siz söyleyeceksiniz. Çevrenizdeki YBS ve Hukukçulara internet üzerinden ulaşın. Biz çok kişi yorum yaptı bir çoğumuz ne YBS nede Hukukcuyuz. Ben kendi yapacağım mesleğe başlamadan bile 15 den fazla adamla görüştüm. Bu işi yapan en alttaki ve üstteki adama kadar ulaştım (ulaşa bildiğim kadarıyla) En üstün iki altına kadar ulaşa bildim. Ama bu mesleği yapacağıma son olarak noktayı koydum.

Mesleği yapan birinin alacağınız her hangi bir kelime bile bizim vereceğimiz en iyi cümlelerimizden bile daha kıymetli. Ben denizci olmak istiyorum denizci olmayan adamlara sordum yapılmaz, edilmez, bir sürü şey diyorlar niye diyorum kaç ay geminin üstündesin diyorlar mantıklı bir açıklamaları bile yoktu :D Mesleğin içindeki kamarota sordum 2. kaptana sordum bir çoğu yapılır dedi ve cidden samimi tavsiye verdiler.
Ben de yakınlardaki avukat ve ybs mezunlarına,işletmecilere falan ulaşmak için yazdım en kısa sürede irtibata geçecektim zaten de yine de laf olsun diye foruma yazmak istedim,teşekkür ederim ilginiz için.İleride nereye yerleştiğimi yazarım buraya unutmazsam.

Ben de yakınlardaki avukat ve ybs mezunlarına,işletmecilere falan ulaşmak için yazdım en kısa sürede irtibata geçecektim zaten de yine de laf olsun diye foruma yazmak istedim,teşekkür ederim ilginiz için.İleride nereye yerleştiğimi yazarım buraya unutmazsam.
Tamamdır hocam bende yazacağım her şey gönlümüze göre olsun.

YBS için biraz da puanımdan dolayı endişeleniyorum. 40K-45K civarı bir puan elde ettim ve bu durumda yazabileceğim en iyi üniversite Sakarya. Okusam yaparım yapamam demiyorum ama ben biraz gerildim IT vb. alanlar Türkiye'de çok gelişmiş değil.

Öncelikle Sakarya Üniversitesi bilişim alanında gayet iyi bir üniversite, YBS için öyle kötü bir tercih olmaz. Ayrıca eğer yorumunuz akademik anlamda ise bu sıralama ile kazanacağınız Hukuk fakültesi en düşük sıralamalı üniversitelerden birisi olacak, her türlü YBS için tercih edeceğiniz üniversite akademik açıdan daha başarılı olacak.

IT alanı ülkemizde evet yurtdışında olduğu kadar gelişmiş değil, ancak istihdam oranı açısından ülkemizde en yüksek istihdama sahip alanlardan birisi bilişim sektörüdür.

Hukuk için de dediğine katılmıyorum, birçok alanı var sonuçta, Mali müşavirlikten tut notere kadar.

Şimdi birçok alanının olması bu alanlarda açığın çok olduğu anlamına gelmiyor. Mali müşavir olmak için gereken süreç çok uzun, Noter olmak için beklemen gereken süreyi söylemiyorum bile, şanslıysan 50'lerine doğru noterlik yapma fırsatın olur. Hukuk mezunlarının büyük kısmı Avukat olma hedefiyle bölümü tercih etmiyor, Avukat olmak durumunda kalıyorlar.

Ayrıca ben ilk yazan arkadaşın dediği gibi YBS'yi ikinci olarak okuyup kendimi geliştirebilirim çünkü çocukluğumdan beri bir ilgim vardı ama hiçbir zaman kodlama düzeyinde değildi, daha çok teknoloji ticareti gibi konular ilgimi çekti hep. YBS yazmak istememin de sebebi buydu zaten ama hukuka kıyasla okuması daha riskli bir bölüm olduğunu düşünüyorum.

İş istihdamı açısından bakarsan iki bölümün istihdam oranları (Hukuk ve YBS) oldukça yakın. O yüzden daha riskli daha risksiz demek subjektif bir yorum olur.

Sizin tercihiniz aslında net gibi duruyor, Hukuk istiyorsunuz ve kendinize Hukuk'un daha iyi bir tercih olacağı konusunda inandırmak istiyorsunuz. Ben ortada arada kalınmış bir durum görmüyorum, siz tercihinizi çoktan yapmışsınız.

Sizin tercihiniz aslında net gibi duruyor, Hukuk istiyorsunuz ve kendinize Hukuk'un daha iyi bir tercih olacağı konusunda inandırmak istiyorsunuz. Ben ortada arada kalınmış bir durum görmüyorum, siz tercihinizi çoktan yapmışsınız.
Aslında durum pek öyle değildi. YBS uzun zamandır hayalimdi ve bu bölümü istemediğim zamanlar bile çocukken böyle bir iş yapmayı hayal ederdim, teknolojiyle ilgili olacağım ve bir şirketi yöneteceğim kafaları hep vardı. Ama o sırada YBS okursan işsiz kalırsın, hukuk yaz baskılarına aşırı maruz kalınca kendimi hukuğun daha iyi olduğuna inandırmaya çalıştım ki yazarken elim titremesin. Ama araştırdıkça neden YBS yazmam gerektiğini daha iyi anladım. Adliyeye gidip bir duruşma salonuna oturdum ve izlemeye başladım, hiç benlik değil dedim içimden. Sonra çıkıp Sakarya YBS mezunu biri ile irtibata geçtim bana yardımcı oldu, tanıdığım arkadaşlarım işsiz kalmadı kendini geliştirdiğin sürece önün açık dedi ve korkum azaldı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı