Hocam şimdi ben durumu anlatayım biraz, beyin fırtınası yapabilirsek yaparız, sonrasını profesyonel bir destek almaya çalışırım imkanlarım dahilinde. Şimdi durum şu babam yıllar önce vefat etti, vefat etmeden önce de tapusu kendisinde olan bir araziyi şahsen tanıdığı birine sattı, alan adam da tapuyu kendi üzerine geçirmeyi keyfi ötelemişler. 2007 yılında bu alan kişi de yine şahsen tanıdık başka birine satıyor ve bizim de babamın vefatından doğan bazı cezai ve haciz durumları olduğu için alan tanıdığa böyle bir durum var paranı verelim alma diyoruz ama adam arkasına bakmadan alıyor. Bugün ise adam tapuyu kendisinin üstüne geçirmeyi hala talep ediyor fakat o yıllar önceki o cezai haciz durumu olasılığı yüzünden bizim tapuyu önce ailemizin 4 üyesine önce geçirdiğimizde üzerimizdeki mevcut evimiz de riske gireceğinden adam bizimle tehditvari konuşuyor, başkasına satarım o zorla alır nasıl olsa gibisinden. İhtimal olarak adam 2007de verdiği 19 bin lirayı bugüne kadar ki faiziyle verme teklifi var ve onun hesaplattığına göre bugünün bedeli 200 bin liraymış bu miktar bana çok gerçekçi gelmedi. Bu miktarı bugün için hesaplayacak olsak hangi hukuki prosedüre göre hesaplayacağım, hangi yöntemle hesaplayacağım bilmiyorum. O günün dolar kuru desem alakası yok, faizli mevduat desem 50 bini anca buluyor bilemiyorum. Üzerinde babamım adı yazab tapuyu hukuk dışı olarak daha güçlü birine satmak tehditine karşı ne yapacağım güvenlik falan bilemiyorum, ben önemli değilim ancak annem ve kardeşlerim var yoksa ben de yapacaklarımı çoktan yapacağım. Durumlar bu, uzun oldu affedin ve umarım anlatabilmişimdir. Bu mesajı daha sonra imha ederim çok fazla özel durumdan dolayı.