Hukuk'tan Yazılım Mühendisliği'ne geçiş

ErenSMG

Centipat
Katılım
31 Aralık 2022
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam dostlar,

Hukuk mezunu avukatlık bürosunda çalışan 27 yaşında bir dostunuzum. Yaptığım iş ilk başlarda gerçekten çok güzeldi fakat artık hiçbir esprisi kalmadı ilgimi çekmiyor. İşimde başarılıyım maddi manevi bir problemim yok ancak işe giderken ayaklarım geri geri gidiyor.

Çocukluğumdan beri içimde kalan kodlama, yazılım vb. işleri yapmaya ve bunu meslek edinmeye karar verdim. Çevremdeki yazılım mühendisi abilerimde bunu fazlasıyla tetikledi.

Üniversite puanı konusunda bir problem yok kendimi denemek için girdiğim sınavlarda bile rahatça yerleşiyorum. Çevremden de gördüğüm kadarıyla yazılımcı olarak çalışabilmek için bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği ve hatta matematik gibi bölümler bile yeterliymiş.

Sizce evli barklı bir adamın böyle bir maceraya atılması mantıklı olur mu? Ayrıca okul hayatı boyunca derslere tam zamanlı katılmak gerekir mi? En çok aklıma takılan; yeniden öğrenci hayatına dönmek neleri olumsuz etkiler? Varsa bir iki cümlenizi alırım dostlar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba alaylı olarakta yazılım öğrenip yazılım alanında çalışabilirsiniz. Bildiğiniz gibi seçimden sonra ekonomi biraz daha kötüye gidecek bu durumda evinize bir maaş eksik girecek çünkü okulda derslere katılım zorunluluğu oluyor ve hem okuyup hemde çalışmanız sıkıntı olur. Bu yüzden size tavsiyem. Mesleğinizi yaparken bir yandan yazılım öğrenmeniz ve yazılım alanında bir iş bulmadan mesleğinizi bırakmamanız.
 
Bence okumanın yaşı yoktur. Ama bu süreçten yara almadan geçmeniz maddi dengenizi bozmamanız için uzaktan eğitim ile çözebiliyorsanız diploma işini öyle çözün derim. Yazılım okula gidilerek öğrenilmez. Araştırma ve pratikte öğrenilir. Son olarak insan sevdiği işi yapmalıdır. İlk önce kendiniz öğrenmeye çalışın Online kurslarla baktınız seviyorsunuz bence her şekilde başarırsınız. Dipnot yazılımcıyım destek olabilirim.
 
Vallahi bana soracak olursan kesinlikle geç. Hem ben de bayağı bir istiyorum yazmışsın. İlk başlarda sana ızdırab gibi gelecek ama alışınca dünyanın en zevkli şeyi oluyor (en azından bana öyle olmuştu :D) Yeniden öğrenciliğe dönme konusuna gelecek olursak, çok da fazla bir şeyi olumsuz etkilemez eğer ki okuldan nefret etmiyorsan. Zaten yazılımı bir öğrenirsen ve para kazanmaya başlarsan o kazandığın paralar için okuduğun o zamanlar bir hiçmiş gibi gelecek.
 
Merhaba selam.
Şu an bilgisayar mühendisliği bölümünde 1. sınıfta okuyorum ve sınıfımızda birisi 26 birisi 40 yaşında iki yaşça büyük öğrenci var. İkisi de kamuda çalışıyor ve öğretim görevlileri ile görüşüp derslere katılım sağlayamadığı durumlarda öğretim görevlileri kolaylık sağlıyor. Ancak bu durum kesinlikle yaşanır denemez çünkü üniversiteden üniversiteye değişir. Yani son sorunuza da gelicek olursak 40 yaşında dediğim öğrenci de evli ve iki çocuk babası ona bununla ilgili şeyler sorduğumda pek zorlanmadığını söylemişti.
 
Abi öncelikle merhabalar. Çevrenizdeki insanların gazına gelmeden, iyi şekilde araştırmanızı yapıp öyle bu işe girmenizi öneririm. Yazılım dediğiniz şey başta eğlenceli gelse de ciddi bir sabır ve düzenli çalışmanın sonucunda bir şeyler öğrenebilirsiniz. Şu anda güzel bir kariyeriniz varmış zaten, tüm bunları bırakıp saatlerce kodda ki hataları aramaya hazırsanız sahne sizin. Unutmayın yazılımı herkes üniversitede öğrenebilir, lakin gelişmeniz sizin azim ve çalışmanız ile olacak bir şeydir.
 
Yazılımcı olmak için diplomaya ihtiyacınız yok. Bilgisayar, internet bağlantısı ve öğrenme isteği gerekli. Bu sektörde tanıdığım tüm iyi yazılımcılar alaylıydı. Kimse onlara diploma sormadı. Yurt dışından iş teklifi aldıklarında bile kimse diploma sormadı. Bizim ülkemizde nedense meslek öğrenme diplomayla bağdaştırılmış durumda. Mühendislik diploması çok da şart değil. Yurt dışından yazılımcıları takip edin. Çoğunun mühendislik diploması yoktur ama hepsi mühendistir ve mühendis ünvanıyla çalışırlar. Bizim ülkede mühendis olmayı 4 sene okuyup bir kağıt parçası almak zannediyorlar. Çoğu kağıt üstünde mühendis tabii o ayrı mesele.
Uzun lafın kısası: Online kurslarla öğrenin, diploma almaya gerek yok. Diploma değil projeler sizi gösterir. İyice yol aldıktan sonra zaten mühendis olur bu ünvanla çalışırsınız.
 
Sizce evli barklı bir adamın böyle bir maceraya atılması mantıklı olur mu? Ayrıca okul hayatı boyunca derslere tam zamanlı katılmak gerekir mi? En çok aklıma takılan; yeniden öğrenci hayatına dönmek neleri olumsuz etkiler? Varsa bir iki cümlenizi alırım dostlar...
Hocam bence alaylı olarak başlayın derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı